Annonce
Debat

Social vaccine mod Corona: Røde Kors glemte tilgængeligheden for os i kørestol

Hans Pinderup. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Læserbrev: Røde Kors lavede en møderække landet over under overskriften: Social vaccine mod Corona for at forebygge og afhjælpe ensomheden, som er opstået.

Der var mulighed for at deltage på møder rundt om i landet, og alle kunne tilmelde sig i de byer de kunne. Der var begrænsning på deltagerantallet, så det var først til mølle. Mødet kunne streames af de deltagere, som ikke kunne være til stede eller kom for sent med tilmeldingen.

Jeg sidder i kørestol.

Jeg var tilmeldt mødet i Esbjerg, som blev afholdt i Musikhuset, og jeg glædede mig virkeligt. Komme ud og møde andre mennesker igen, og være en del af et fællesskab om at finde idéer og muligheder for at løse udfordringerne, vi stod og står i.

Jeg kørte glad til Esbjerg og glædede mig meget. De første udfordringer kommer allerede ved indgangen, men med lidt god vilje gik det, og ind kom jeg.

Jeg fik meldt min ankomst, og fik anvist en elevator til kælderen, så langt så godt. Det bedste, der herefter kan siges om det, er, at der var noget køligere end i stueetagen.

Jeg fandt om til lokalet hvor mødet blev afholdt, og så knækkede filmen. Der var cirka 2 meter ned med en del trin, og alle ved, at trapper og kørestol ikke er et godt mix. Der var godt nok en trappeelevator, men den kunne ikke en gang tage en manuel kørestol. Jeg følte mig virkelig ekskluderet, som jeg kun sjældent har oplevet.

Jeg henvendte mig til arrangørenes repræsentanter, og de tænkte, at det var bare ærgerligt. Flytte, så alle kunne deltage, kunne slet ikke lade sig gøre.Det var en møderække for at forbygge og afhjælpe den ensomhed, som er kommet i forbindelse med nedlukning af Danmark, og netop brugere, som er bundet i en kørestol, er en af de grupper, som er hårdt ramt.

Jeg kan ikke forstå, at man kan lave et sådan et arrangement et sted, som ekskluderer en række brugere, og Musikhuset i Esbjerg vidste godt, som jeg kunne forstå af et par ansatte ved Musikhuset, at der ikke var tilgængelig for kørestole i omtalte lokale.

Røde Kors må sidde med meget røde ører nu. De får støtte til at afholde disse ting, og det skulle være et møde for alle.

Da de ”opdager” problemet, virker det, som om de overhovedet ikke forsøger at finde en løsning. ”Det er godt nok ærgerligt”, ”det er vi kede af” var det vildeste, de kunne svinge sig op til.

Jeg frygter da, at det er dem, som skal være frontkæmpere i dette, for så er vi da en gruppe, som selv må finde en løsning, for ”kørestol” er åbenbart et helt nyt ord og problemstilling for Røde Kors.

Jeg har ikke meget godt at sige om Røde Kors, og jeg vil sent glemme dette, og den ligegyldighed, som der var omkring problemet.

Tak for kaffe og spildte kilometer, som jeg selv må betale, og gjorde det gerne, hvis jeg havde kunnet deltage som lovet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce