112

Snu tyve snød både alarm og personale i Hemmet Dagli'Brugs

Hemmets nye Dagli'Brugs er kommet rigtig godt fra start og har haft en stigende omsætning og flere kunder. Men natten til onsdag trak butikken også tyveknægte til. Foto: Mads Dalegaard
Selvom alarmen gik flere gange, opdagede ingen, at der var indbrud i den nye forretning på Tarmvej.

HEMMET: Hvis kunderne i Dagli’Brugsen i Hemmet onsdag formiddag undrer sig over, at der er lige rigeligt med mennesker i den nye forretnings baglokale, så skyldes det, at politiets teknikere er i gang med at sikre spor efter et bemærkelsesværdigt indbrud i butikken natten til onsdag.

- Vi fik flere alarmer i nat, men selvom vi var forbi to gange, kunne vi ikke se noget, fortæller Allan Knudsen, der er direktør i Nørre Nebel og Omegns Brugsforening, der driver brugsen i Hemmet.

Butikken åbnede på hovedvejen i nye og større lokaler i april og har siden haft en kæmpe fremgang i omsætningen. Det er ikke forbigået tyveknægtenes opmærksomhed og det viste sig senere på natten, at der havde været indbrud.

- Alarmen gik så igen ved firetiden, og der mødte os et træls syn, fortæller Allan Knudsen.

Direktør Allan Knudsen ærgrer sig over, at tyvene formåede at sætte tyverialarmerne ud af spil i brugsen i Hemmet. Arkivfoto

Troede det var torden

Tyvene var brudt ind i butikkens baglokale gennem taget og har blandt andet stjålet cigaretter, skrabelodder og kontanter. Det er endnu ikke et fuldstændigt overblik over, hvad der mangler i butikken.

- Tyvene har vidst, hvad de lavede. De har fuldstændig smadret vores alarmer, så det lignede et strømnedbrud. Vi troede, at der måske havde været torden, og fordi vi var forbi to gange uden at se noget, var vi ikke bekymret, fortæller Allan Knudsen.

- Det er forholdsvist træls, tilføjer han.

Butikken har åbent trods indbruddet, da tyvene kun har været i baglokalet. Det er manglede for at kunne åbne, blev hentet i Nr. Nebel.

Tyvene har været der før

Politiets kriminalteknikere er i gang med at sikre spor efter tyvene og Allan Knudsen har sendt bud efter både håndværkere og firmaet, der har installeret alarmerne. Det skal undersøges, hvad der skete, siden indbruddet kunne ske trods alarmen.

- Egentlig er der intet galt med alarmen, men tyvene har tænkt det rigtig godt igennem, siger Allan Knudsen, der skal have gentænkt alarmernes opsætning sammen med alarmfirmaet.

Politiet skal udover at sikre spor også se butikkens videoovervågning igennem. Ikke blot for i nat men også op til indbruddet, da man har en formodning om, at tyvene har tjekket butikken ud før nattens ugerninger.

0/0

Tophistorier

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Tophistorier

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce