Annonce
Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Klar til at gå i gang med brolægningen i krydset Nørregade-Nygade. Foto Poul Osmundsen.
Krydset Nørregade-Nygade er klar til at få ny belægning; brolæggerne går i gang på torsdag.

RINGKØBING: Arbejdet med fornyelse af Nygade Nord følger tidsplanen, og er på nogle punkter endda forud for den.

- Vi har været heldige med vejret, fastslår civilingeniør Michael Steen Vejrup, der leder renoveringsprojektet for kommunen.

Allerede i løbet af de kommende dage begynder ringkøbingenserne at kunne danne sig et billede af, hvordan den renoverede gade kommer til at se ud.

- Vi er klar til at gå i gang med brolægningen i krydset Nørregade-Nygade, siger Michael Steen Vejrup.

Alt tyder på, at de kommunale brolæggere kan gå i gang på torsdag. Kantstenene er sat, og det forberedende arbejde er gjort, så nu skal chausséstenene bare lægges.

- Vi lægger dem i bueforbandt, forklarer han.

Ideen med brolægningen i krydset er især at "trække" gæsterne i gågadedelen af Nygade ned i Nygade nord ved at signalere, at der også sker noget interessant i den øvrige del af gaden.

Brolæggerne er også begyndt at sætte kantsten langs den del af Nygade Nord ned mod Christian Husteds Vej, hvor de er ved at være færdige med ledningsarbejdet.

Annonce
Brolæggerne har allerede sat kantstenen på en del af Nygade Nord.

Overlevende vejtræer

Et af de ubekendte punkter, da arbejdet med renovering af gaden startede, var, hvor mange af vejtræerne, der ville overleve.

- Fra gågaden og til Chr. Husteds Vej udskifter vi fem træer, og planter tre nye, som manglede, siger Michael Steen Vejrup.

- På det sidste stykke fra Chr. Husteds Vej til I.C. Christensens Allé satser vi på at bevare alle de gamle træer. Vi prøver at beskytte rødderne med måtter, så de ikke udtørrer. Vi håber, at de alle overlever.

Michael Steen Vejrup håber på, at der allerede inden sommerferien kan lægges asfalt på en del af gaden.

Selv om arbejdet med brolægningen af krydset altså begynder nu, bliver det dog ikke åbnet lige med det første. Krydset vil være lukket til og med sidste uge i juni, fordi brolægningen lige skal have tid til at sætte sig, før den kan bære trafik af ikke mindst lastbiler.

I den kommende tid skiftes ledningsnettet i den nordligste del af gaden ud, og formentlig skal vi frem til oktober, før Nygade Nord igen kan åbnes for trafik.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce