Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Klar til at gå i gang med brolægningen i krydset Nørregade-Nygade. Foto Poul Osmundsen.
Krydset Nørregade-Nygade er klar til at få ny belægning; brolæggerne går i gang på torsdag.

RINGKØBING: Arbejdet med fornyelse af Nygade Nord følger tidsplanen, og er på nogle punkter endda forud for den.

- Vi har været heldige med vejret, fastslår civilingeniør Michael Steen Vejrup, der leder renoveringsprojektet for kommunen.

Allerede i løbet af de kommende dage begynder ringkøbingenserne at kunne danne sig et billede af, hvordan den renoverede gade kommer til at se ud.

- Vi er klar til at gå i gang med brolægningen i krydset Nørregade-Nygade, siger Michael Steen Vejrup.

Alt tyder på, at de kommunale brolæggere kan gå i gang på torsdag. Kantstenene er sat, og det forberedende arbejde er gjort, så nu skal chausséstenene bare lægges.

- Vi lægger dem i bueforbandt, forklarer han.

Ideen med brolægningen i krydset er især at "trække" gæsterne i gågadedelen af Nygade ned i Nygade nord ved at signalere, at der også sker noget interessant i den øvrige del af gaden.

Brolæggerne er også begyndt at sætte kantsten langs den del af Nygade Nord ned mod Christian Husteds Vej, hvor de er ved at være færdige med ledningsarbejdet.

Brolæggerne har allerede sat kantstenen på en del af Nygade Nord.

Overlevende vejtræer

Et af de ubekendte punkter, da arbejdet med renovering af gaden startede, var, hvor mange af vejtræerne, der ville overleve.

- Fra gågaden og til Chr. Husteds Vej udskifter vi fem træer, og planter tre nye, som manglede, siger Michael Steen Vejrup.

- På det sidste stykke fra Chr. Husteds Vej til I.C. Christensens Allé satser vi på at bevare alle de gamle træer. Vi prøver at beskytte rødderne med måtter, så de ikke udtørrer. Vi håber, at de alle overlever.

Michael Steen Vejrup håber på, at der allerede inden sommerferien kan lægges asfalt på en del af gaden.

Selv om arbejdet med brolægningen af krydset altså begynder nu, bliver det dog ikke åbnet lige med det første. Krydset vil være lukket til og med sidste uge i juni, fordi brolægningen lige skal have tid til at sætte sig, før den kan bære trafik af ikke mindst lastbiler.

I den kommende tid skiftes ledningsnettet i den nordligste del af gaden ud, og formentlig skal vi frem til oktober, før Nygade Nord igen kan åbnes for trafik.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen