Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Klar til at gå i gang med brolægningen i krydset Nørregade-Nygade. Foto Poul Osmundsen.
Krydset Nørregade-Nygade er klar til at få ny belægning; brolæggerne går i gang på torsdag.

RINGKØBING: Arbejdet med fornyelse af Nygade Nord følger tidsplanen, og er på nogle punkter endda forud for den.

- Vi har været heldige med vejret, fastslår civilingeniør Michael Steen Vejrup, der leder renoveringsprojektet for kommunen.

Allerede i løbet af de kommende dage begynder ringkøbingenserne at kunne danne sig et billede af, hvordan den renoverede gade kommer til at se ud.

- Vi er klar til at gå i gang med brolægningen i krydset Nørregade-Nygade, siger Michael Steen Vejrup.

Alt tyder på, at de kommunale brolæggere kan gå i gang på torsdag. Kantstenene er sat, og det forberedende arbejde er gjort, så nu skal chausséstenene bare lægges.

- Vi lægger dem i bueforbandt, forklarer han.

Ideen med brolægningen i krydset er især at "trække" gæsterne i gågadedelen af Nygade ned i Nygade nord ved at signalere, at der også sker noget interessant i den øvrige del af gaden.

Brolæggerne er også begyndt at sætte kantsten langs den del af Nygade Nord ned mod Christian Husteds Vej, hvor de er ved at være færdige med ledningsarbejdet.

Brolæggerne har allerede sat kantstenen på en del af Nygade Nord.

Overlevende vejtræer

Et af de ubekendte punkter, da arbejdet med renovering af gaden startede, var, hvor mange af vejtræerne, der ville overleve.

- Fra gågaden og til Chr. Husteds Vej udskifter vi fem træer, og planter tre nye, som manglede, siger Michael Steen Vejrup.

- På det sidste stykke fra Chr. Husteds Vej til I.C. Christensens Allé satser vi på at bevare alle de gamle træer. Vi prøver at beskytte rødderne med måtter, så de ikke udtørrer. Vi håber, at de alle overlever.

Michael Steen Vejrup håber på, at der allerede inden sommerferien kan lægges asfalt på en del af gaden.

Selv om arbejdet med brolægningen af krydset altså begynder nu, bliver det dog ikke åbnet lige med det første. Krydset vil være lukket til og med sidste uge i juni, fordi brolægningen lige skal have tid til at sætte sig, før den kan bære trafik af ikke mindst lastbiler.

I den kommende tid skiftes ledningsnettet i den nordligste del af gaden ud, og formentlig skal vi frem til oktober, før Nygade Nord igen kan åbnes for trafik.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce