Annonce
Skjern

Snævert flertal gav grønt lys: Planlægningen af 367 hektar solpark i Gestenge kan begynde

Gestenge Solpark. Visualisering: GreenGo
Arbejdet med at planlægge 367 hektar solpark i Gestenge ved Dejbjerg kan gå i gang; mindretal vil gerne have endnu en besigtigelse af området og flere visualiseringer på bordet.
Annonce

DEJBJERG: Arbejdet med at planlægge en kæmpe solpark på 367 hektar i Gestenge ved Dejbjerg kan nu gå i gang.

Et snævert flertal i teknik- og miljøudvalget på fire valgte at give grønt lys for igangsætningen af plangrundlaget. Et mindretal på tre bestående af Jørgen Byskov (DF), Niels Rasmussen (SF) og Svend Boye Thomsen (Løsgænger) stemte imod, da de gerne vil på besigtigelsestur til området og desuden ønskede yderligere visualiseringer.

Inden beslutningen blev truffet, var Mads Agerholm og Malene Andersen, der repræsenterede naboerne til solparken, organiseret i Energiforeningen Dejbjerg, Lem og Stauning, inviteret til at fremlægge deres sag.

Også Frands Lunde Larsen, der repræsenterede lodsejere og Jacob Hänel Christensen fra GreenGo Energy var inviteret til at fremlægge deres synspunkter.


Vi går nu i gang med foroffentlighedsfasen, og der vil naboerne og andre få mulighed for at gøre indsigelser og kommentere planerne.

John G. Christensen, formand, teknik- og miljøudvalget.


Derefter drøftede teknik- og miljøudvalgets medlemmer sagen, inden man gik over til afstemning.

- Vi går nu i gang med foroffentlighedsfasen, og der vil naboerne og andre få mulighed for at gøre indsigelser og kommentere planerne, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Annonce

Skuffede naboer

Mads Agerholm lægger efter mødet ikke skjul på, at han er skuffet over, at politikerne gav grønt lys for at gå i gang med planlægningen af en solpark i den størrelsesorden.

- Politikerne har selv besluttet, at der skal lyttes til naboernes indsigelser, men jeg har en fornemmelse af, at sagen var afgjort på forhånd. De har ikke lyttet til befolkningen, inddraget naboerne, og givet reel indflydelse, siger han.

Også Jørgen Byskov ærgrer sig over, at sagen gik, som den gjorde.

- Der har ikke været den gode dialog, som vi politikere har ønsket, og vi har ikke lyttet til lokalbefolkningens bekymringer, siger han.

- Men jeg ser sådan på det, at vi har tabt første halvleg men ikke hele kampen. Nu er sagen sendt ud i foroffentlighedsfase, og der er stadig mulighed for at påvirke resultatet, siger Jørgen Byskov.

Han er i øvrigt bekymret over, at teknik- og miljøudvalget allerede nu har disponeret for 700 hektar solceller, når det samtidig er besluttet, at når man når 1000 hektar, skal solcelleområdet tages op igen.

- Hvem siger, at de første 1000 hektar, vi binder os for, er de bedste placeringer, siger Jørgen Byskov.

Annonce

To solparker mere

Gestenge var ikke den eneste solcellepark, der blev sendt i foroffentlighedsfase tirsdag. Der blev også givet grønt lys for at gå i gang med planlægningsarbejdet for 255 hektar ved Nørhede-Hjortmose, hvor der i forvejen er placeret et solcelleanlæg, og 75 hektar ved Holmvej i Hemmet.

Her var der dog mindre uenighed. Kun Niels Rasmussen stemte imod begge projekter med den begrundelse, at udvalget bør på besigtigelse i områderne, og at sagen bør tages op på et fælles temamøde i byrådet.

- Vi besluttede også, at der skal arbejdes hen imod, at der bliver et afkast af solparken, der kommer lokalbefolkningen til gode, siger John G. Christensen.

Ud over de 700 hektar med solceller, teknik- og miljøudvalget gav grønt lys for tirsdag, er der kommet anmodninger om igangsættelse af projekter for samlet 1300 yderligere hektar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Virksomhed med vestjyske rødder og fabrik i Lem tiltrækker kæmpe investering

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre anbefalinger: Sådan får man udenlandske arbejdere til at slå sig ned i Vestjylland

Skjern Håndbold

Mathias Gidsel kan få debut på A-landsholdet: Tre spillere med Skjern-relation skal spille Danmark til EM

Annonce