Annonce
Ringkøbing IF

Smukkere bliver det ikke: Johan Søndergaard Larsens drømmemål sikrede Ringkøbing IF vigtig sejr

Johan Søndergaard Larsen har scoret sejrsmålet til 1-0 for Ringkøbing IF på et rent drømmemål. Holdkammeraterne Tobias Jensen, Lauge Olesen og Dennis Juelsgaard jubler med. Foto: Henrik Olesen
Nærmest storm gjorde det stort set umuligt at spille fodbold, da Ringkøbing IF mødte Viby IF. Men Johan Søndergaard Larsen tog sagen i egen hånd, og han afgjorde kampen med fremragende solopræstation og et drømmemål.

Ringkøbing: Næsten alle mål er dejlige at score.

Men det mål, Johan Søndergaard Larsen scorede mandag eftermiddag, var ekstraordinært dejligt.

For det første var det et drømmemål af den slags, man scorer meget få af. For det næste var det et sejrsmål til 1-0 i Ringkøbing IFs hjemmekamp mod Viby IF i danmarksserien.

I RIFs bedste angreb i hele kampen holdt hjemmeholdet fast i bolden med 10-12 afleveringer på Vibys banehalvdel. Bolden endte hos Johan Søndergaard Larsen tæt ved sidelinjen i venstre side på højde med Vibys felt. Først blev en modstander afdriblet, så blev den næste sat af fulgt af et par træk ind til hjørnet af feltet, og så blev bolden ellers tordnet i fjerneste målhjørne. Smukkere bliver det ikke.

Annonce

Det vigtigste mål i seniorkarrieren

- Årh. Jeg har vist lavet noget lignende en gang - også på kunstgræsbanen. Men det her er uden tvivl det vigtigste mål i min seniorkarriere. Jeg var i den situation, jeg ønsker at være i. Jeg kunne trække ind i banen, og da bolden lå godt til mig, tog jeg chancen og fyrede af. Det var skønt at se bolden skrue i mål, fortalte Johan Søndergaard Larsen.

Johan Søndergaard Larsen markerer lige, at han sørgede for tre point til Ringkøbing IF i kampen mod Viby IF. Foto: Henrik Olesen

Målet efter 73 minutters spil var klart kampens højdepunkt. Ja dem var der faktisk ikke andre af i en kamp totalt præget af en voldsom blæst på langs af banen.

RIF startede i medvind. Det gav overtag i spil, men åbne chancer skabte hjemmeholdet ikke. Ingen af holdene kunne få spillet til at køre.

- Det var håbløse forhold. Vi magtede ikke at skabe noget i medvind, og det gjorde Viby heller ikke rigtigt, da de fik medvind. Det blev i stedet en kamp på ren vilje, sagde Johan Søndergaard Larsen.

Annonce

Lod sig provokere i et splitsekund

Den vilje fik RIF virkelig brug for. Omkring ti minutter før pausen fik RIFs Daniel 'Buller' Kristensen nemlig direkte rødt.

- Jeg lod mig provokere i et splitsekund. Efter en hovedstødsduel lå jeg på jorden med en modstander. Da han rejste sig op, trykkede han hånden ned i ansigtet på mig. Jeg for op og gjorde et udfald, hvor jeg sparkede til ham. En dumhed. Der var ikke andet at gøre end at vende ryggen til og gå ud af banen. Jeg var så træt af mig selv, så jeg er vildt glad for, at drengene hentede tre point. Så må jeg æde en karantæne og en bøde til bødekassen, fortalte Daniel Kristensen.


Jeg var i den situation, jeg ønsker at være i. Jeg kunne trække ind i banen, og da bolden lå godt til mig, tog jeg chancen og fyrede af. Det var skønt at se bolden skrue i mål.

Johan Søndergaard Larsen, matchvinder for Ringkøbing IF


Med en mand i undertal kunne man frygte, at RIF ville få store problemer.

Det fik de bare ikke. Jo Viby havde masser af spil. Men ud over et hovedstød efter indlæg, hvor målmand Simon Brogaard fik vippet bolden på overliggeren og videre til hjørnespark, kom Viby ikke frem til andet end løse skudchancer, som Simon Brogaard sikkert tog sig af.

Så RIF red bogstaveligt talt stormen af. Nej hvor blev der losset og tacklet og kæmpet defensivt i den vind, der gjorde det meget svært at sende bolden mere end 20 meter frem. Ja flere gange endte spark op i vinden med, at bolden landede mange meter bag det sted, hvor den blev sendt fremad.

Annonce

Vildt vigtig sejr

Så det endte med tre point hentet på et gyldent øjeblik.

- Den sejr er jeg vildt glad for. Specielt oven på den svage indsats mod Horsens. Sejren er vildt vigtig for os, for vi har brug for alle de point, vi kan få for at holde os på afstand af bunden, fortalte træner Claus Christiansen.

Danmarksserien pulje 3

Ringkøbing IF-Viby IF 1-0 (0-0)

Mål: 73. minut: 1-0 ved Johan Søndergaard Larsen. Direkte rødt kort til Daniel Kristensen efter 36 minutter og en advarsel til Dennis Juelsgaard efter 83 minutter.

RIFs holdopstilling: Simon Brogaard, Lennard Lauridsen, Anders Vestergaard Larsen, Tobias Jensen, Kristian Bilberg, Daniel Kristensen, Mikkel Kjeldstrup, Klaus Moesgaard (35. minut: Dennis Juelsgaard), Lauge Olesen, Johan Søndergaard Larsen og Christian Pinholt (73. minut: Johannes Paustian).

Tilskuere: Nogle få stykker sneg sig til at se kampen på Aage Esbjerg Arena.

Han var skuffet over, RIF intet skabte i første halvlegs medvind.

- Derfor sagde jeg til mine spillere, at nu skulle vi spille på 0-0, og så kunne det være, vi kunne være heldige at vinde 1-0. Det skete med et flot mål, som vi i den grad trængte til, fordi vi samtidig var gode til at forsvare os i de to blokke med fire mand i hver. Selvfølgelig blev vi presset i slutfasen, men vi holdt fast. Også selv om vi fik Klaus Moesgaard skadet (et riv i lysken ved et indkast) og karantæne til Daniel Kristensen på en dumhed, sagde Claus Christiansen.

Næste opgave er på lørdag ude mod B1913.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce