Annonce
Ringkøbing

Smil, vi vandt!: Unge vestjyder vinder 100.000 kroner for stærkt fællesskab

Billedet her blev taget, da InWestjylland i juni afviklede klubbens første arrangement, der bød på forskellige former for vandsport på Ringkøbing Fjord. Arkivfoto: Jørgen Kirk
InWestjylland, der er en klub for unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern Kommune, er kåret som vindere af konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber,' som TV MidtVest står bag.

Ringkøbing-Skjern: - Det er for vildt!

Hun har ret, Emma Kaasgaard, der tidligere på året fik idéen til en klub for unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Klubben, InWestjylland, er netop blevet kåret som vinder af konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber', som TV MidtVest står bag. En sejr, der er 100.000 kroner værd:

- Det havde jeg ikke turdet håbe på, for vi var oppe mod nogle hårde konkurrenter, tilføjer Emma Kaasgaard - med henvisning til finalefeltet, der også talte en idrætsforening i Brande, en motorcykelklub i Thy, en pigefodboldklub i Herning og en borgerforening vest for Holstebro.

InWestjylland sikrede sig 26 procent af stemmerne i en sms-afstemning, der kørte fra 4. til 17. november.

- Jeg var lidt usikker på, om vi kunne vinde, da vi ikke har været i gang i så lang tid. Det her en en sejr for hele området, tilføjer den 23-årige initiativtager.

InWestjylland debuterede med første tiltag 20. juni, hvor omkring 100 unge hyggede sig med forskellige former for vandsport på fjorden foran rådhuset i Ringkøbing. Sidenhen har der været arrangeret ture til ligahåndbold i Skjern, til Wow-Park ved Finderup og senest til en aften med sjov og sauna i Ringkøbing Svømmehal i mandags.

Annonce

Pengene skal bruges på at videreudvikle hele konceptet, og så skal vi holde en masse fede arrangementer, så vi kan få klubben endnu mere op at køre

Emma Kaasgaard, Ringkøbing

Overrasket i badetøj

Om den store præmie, siger Emma Kaasgaard, der er ansat i Ringkjøbing Landbobank:

- Pengene skal bruges på at videreudvikle hele konceptet, og så skal vi holde en masse fede arrangementer, så vi kan få klubben endnu mere op at køre.

Indtil videre er der planer om en quiz-aften på spillestedet Generator i januar eller februar, men der bliver også gang i den i aften, hvor 'Fantastiske Fællesskaber'-sejren skal fejres med pizza og drikkevarer på Career Campus i Ringkøbing. Her skal der kigges med på tv-skærmen, når det i TV MidtVest-nyhedsudsendelsen klokken 19.30 bliver fortalt i ord og billeder, at InWestjylland er vinder af konkurrencen.

Faktisk blev Emma Kaasgaard og de andre, unge klubmedlemmer allerede mandag aften overrasket med konfetti og spotlys i svømmehallen, men af hensyn til landets øvrige, regionale tv-stationer - der kører tilsvarende konkurrencer - har TV MidtVest måttet vente med offentliggørelsen til i dag.

Emma Kaasgaard glæder sig over, at budskabet nu kan spredes vidt og bredt:

- Når pengene er brugt, så har vi forhåbentlig nået at vise vores værd. Og så er der forhåbentlig nogle lokale aktører, der vil hjælpe os med at holde klubben i gang.

Tæt på 300 medlemmer

Da InWestjylland i slutningen af september rundede første hurdle i konkurrencen ved at få en plads blandt de nominerede i 'Fantastiske Fællesskaber', skete det med denne begrundelse fra juryen:

- Det er noget, der i den grad er behov for. Selv om, man flytter tilbage til den by, man er vokset op i, eller aldrig er flyttet derfra, så har man brug for et fællesskab som ung. Mange af de jævnaldrende, man kendte som barn, bor måske ikke i området længere.

InWestjylland er i dag oppe på at have 274 medlemmer.

Kvinden, der fik idéen til en en klub for unge i Ringkøbing-Skjern Kommune, Emma Kaasgaard, sidder her med det synlige bevis på, at InWestjylland netop har vundet 100.000 kroner i konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber.' Foto: TV MidtVest, Svend-Vilhelm Mikkelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce