Annonce
Skjern

Smerteramt slap med mild hashdom

Den 66-årige fik en mild dom for at besidde hash. Foto: Jan Mika/Scanpix/Iris
Annonce

SKJERN: I juni fandt politiet næsten et halvt kilo hash hos en 66-årig mand i Skjern. På grund af den store mængde blev manden derfor ved retten i Herning tiltalt for videresalg af det euforiserende stof. Men det afviste den 66-årige mand i retten.

Han forklarede i retten, at han lever et meget aktivt fritidsliv og bruger et halvt gram hash om dagen som selvmedicinering på grund af smerter. Årsagen til, at han havde næsten et halvt kilo, var, at han ikke brød sig om at købe det ulovlige stof. Derfor havde han købt en stor portion, så han ikke skulle opsøge hashhandlere flere gange.

Annonce

Ingen beviser på videresalg

Retten fandt mandens forklaring troværdig, blandt andet den resterende mængde hash svarede til, hvor meget manden havde brugt, siden han købte det. Desuden var der ikke andre beviser, der pegede i retning af, at manden solgte hashen videre.

Han blev derfor alene dømt for at besidde hashen, hvilket koster 20 dages betinget fængsel. Dommeren tog hensyn til mandens gode personlige forhold og alder, ligesom han aldrig har været straffet før. Med i dommen er, at den 66-årige skal tage imod misbrugsbehandling, hvis Kriminalforsorgen vurderer, at han har brug for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce