Annonce
Skjern

Smemek videre til akademikerfinale

En glad Martin Larsen (tv) modtager sammen med produktionsingeniør Henrik Stokholm nomineringen til en finaleplads i kampen om Akademikerprisen 2018. Foto: Akademikernes A-kasse.

Skjern-virksomhed skal repræsentere Region Midtjylland i kampen om Akademikerprisen; smedevirksomheden har skabt vækst ved at ansætte akademikere.

FISKBÆK: Det bliver en vestjysk virksomhed, der repræsenterer Region Midtjylland i kampen om Akademikerprisen 2018.

Det står fast efter den regionale finale i Aarhus tirsdag aften, hvor Fiskbæk-virksomheden Smemek var blandt de tre finalister, der skulle "sælge" sig selv til et panel af blandet andet erhvervsfolk.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en virksomhed, der bryder med normer og vanetænkning i forhold til medarbejdersammensætning og med akademisk arbejdskraft får skabt fremtidens vækst.

De krav lever Smemek op til, mente panelet:

Smemeks ejer, Martin Larsen - kendt fra DR-programmet "Store Nørd" - ansatte i 2014 produktionsingeniøren Henrik Stokholm. Det har banet vejen for nye opgaver, og har været afgørende for virksomhedens vækst.

- Den vækst, vi har oplevet, siden ansættelsen af den første akademiker, har været meget stor. For fire år siden havde vi en omsætning på 1,8 millioner kroner, og i år budgetterer vi med en omsætning på 27 millioner kroner, fortalte Martin Larsen.

Flere ansatte

Det stoppede dog ikke med produktionsingeniøren:

Smemek har siden 2014 også ansat en ergoterapeut og en produktionsteknolog, der i samspil med virksomhedens praktikanter har været med til at optimere arbejdsgange, tid og plads.

Det har givet mere plads til flere arbejdspladser på ude på gulvet. Fra at være syv medarbejdere ved ansættelsen af Henrik Stokholm, er der nu 23 i Smemek, fortalte Martin Larsen.

Det er faktisk en væsentlig årsag til, at Akademikerprisen overhovedet blev oprettet - akademikerne vil gerne overbevise alle typer virksomheder om, at de med fordel kan ansætte højtuddannede.

Smemek og Martin Larsen går nu videre til finalen, der finder sted på Nationalmuseet i København den 29. oktober.

Her skal han op mod kandidaterne fra de andre regioner, og det er ikke bare æren, der står på spil: Med prisen følger også 100.000 kroner!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce