Skjern Håndbold

Små taktiske ændringer vendte billedet

Bjarte Myrhol ville ikke afsløre, hvilke små taktiske ændringer, Skjern Håndbold havde lavet, så de kunne gennembanke Aalborg Håndbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For et par uger siden var Aalborg Håndbold klart bedre end Skjern Håndbold. Mandag aften var rollerne byttet totalt om. Små taktiske ændringer sikrede Skjern en solid sejr.

Skjern: Små ændringer rent taktisk.

Mere skulle der tilsyneladende ikke til for at vende billedet 180 grader.

For små to uger siden tabte Skjern Håndbold 34-28 på udebane mod Aalborg Håndbold. Mandag aften vandt Skjern Håndbold så returopgøret 35-28.

- Man kan vel sige, at kampforløbet var det samme, sagde Skjerns anfører Bjarte Myrhol efter sejren.

I Aalborg dominerede hjemmeholdet totalt. Det samme var tilfældet i Skjern.

I begge kampe var det hjemmeholdet, der var klart skarpest i kontrafasen. En kontrafase baseret på aggressivt spil i forsvaret, som tvang modstanderne til at lave fejl eller brænde på en god målmand. Og Emil Nielsen var god i specielt første halvleg, hvor tingene reelt blev afgjort.

- Vi fik virkelig bremset Aalborgs kontrafase. Og når vi stod hjemme i forsvaret, så viste vi, er vi er et af de stærkeste hold seks mod seks. Så har modstanderne altså svært ved at score mål nok mod os. Vores første halvleg var defensivt af meget høj klasse, fortalte Bjarte Myrhol.

Det lyder enkelt, men der ligger noget bag.

- Jeg vil sige det sådan, at der var nogle små taktiske ændringer, vi lykkedes rigtig godt med. I begge ender af banen, sagde Bjarte Myrhol, der selvfølgelig ikke ville gå i detaljer med de ændringer. Det kan jo være, Skjern skal møde Aalborg senere hen igen.

Christoffer Cichosz pegede også på rent taktiske ting som en væsentlig årsag til, at Skjern vandt sikkert.

- Vi var taktisk utroligt velindstillede på, hvad vi skulle gøre, og hvad vi kunne forvente, Aalborg ville gøre. Det gav masser af selvtillid, da det viste sig, at det var det rigtige, vi gjorde. Vi fik mere og mere sikkerhed i både forsvar og angreb, og det kom tydeligt til udtryk i første halvleg. Emil Nielsen var god i målet, forsvaret spillede kontant og godt, kontrafasen kørte. Når vi er oppe i det tempo, og når vi viser den energi og vilje, så ser det altså rigtigt spændende ud. Jeg vil sige det sådan, at vores udtryk i aften var helt anderledes i aften, sagde Christoffer Cichosz.

- Ja nu dufter hjemmebanen af slutspil. Det er altid godt, supplerede Bjarte Myrhol.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce