Annonce
Skjern Håndbold

Små taktiske ændringer vendte billedet

Bjarte Myrhol ville ikke afsløre, hvilke små taktiske ændringer, Skjern Håndbold havde lavet, så de kunne gennembanke Aalborg Håndbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For et par uger siden var Aalborg Håndbold klart bedre end Skjern Håndbold. Mandag aften var rollerne byttet totalt om. Små taktiske ændringer sikrede Skjern en solid sejr.

Skjern: Små ændringer rent taktisk.

Mere skulle der tilsyneladende ikke til for at vende billedet 180 grader.

For små to uger siden tabte Skjern Håndbold 34-28 på udebane mod Aalborg Håndbold. Mandag aften vandt Skjern Håndbold så returopgøret 35-28.

- Man kan vel sige, at kampforløbet var det samme, sagde Skjerns anfører Bjarte Myrhol efter sejren.

I Aalborg dominerede hjemmeholdet totalt. Det samme var tilfældet i Skjern.

I begge kampe var det hjemmeholdet, der var klart skarpest i kontrafasen. En kontrafase baseret på aggressivt spil i forsvaret, som tvang modstanderne til at lave fejl eller brænde på en god målmand. Og Emil Nielsen var god i specielt første halvleg, hvor tingene reelt blev afgjort.

- Vi fik virkelig bremset Aalborgs kontrafase. Og når vi stod hjemme i forsvaret, så viste vi, er vi er et af de stærkeste hold seks mod seks. Så har modstanderne altså svært ved at score mål nok mod os. Vores første halvleg var defensivt af meget høj klasse, fortalte Bjarte Myrhol.

Det lyder enkelt, men der ligger noget bag.

- Jeg vil sige det sådan, at der var nogle små taktiske ændringer, vi lykkedes rigtig godt med. I begge ender af banen, sagde Bjarte Myrhol, der selvfølgelig ikke ville gå i detaljer med de ændringer. Det kan jo være, Skjern skal møde Aalborg senere hen igen.

Christoffer Cichosz pegede også på rent taktiske ting som en væsentlig årsag til, at Skjern vandt sikkert.

- Vi var taktisk utroligt velindstillede på, hvad vi skulle gøre, og hvad vi kunne forvente, Aalborg ville gøre. Det gav masser af selvtillid, da det viste sig, at det var det rigtige, vi gjorde. Vi fik mere og mere sikkerhed i både forsvar og angreb, og det kom tydeligt til udtryk i første halvleg. Emil Nielsen var god i målet, forsvaret spillede kontant og godt, kontrafasen kørte. Når vi er oppe i det tempo, og når vi viser den energi og vilje, så ser det altså rigtigt spændende ud. Jeg vil sige det sådan, at vores udtryk i aften var helt anderledes i aften, sagde Christoffer Cichosz.

- Ja nu dufter hjemmebanen af slutspil. Det er altid godt, supplerede Bjarte Myrhol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce