Annonce
Ringkøbing

Slutspurt i Søndervig: Der er 35 små Lalandia-huse tilbage

Folket tog godt for sig af varerne i starten af juni, da Lalandia åbnede for salget af feriehuse ved den kommende feriepark i Søndervig. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hvis man drømmer om at få sig et feriehus ved det kommende Lalandia i Søndervig, er det ved at være sidste udkald.

Søndervig: I løbet af pinsen formåede Lalandia-koncernen at sælge omkring 75 procent af de knap 500 sommerhuse, der i de kommende år bygges ved Søndervig, og der er fortsat godt gang i butikken.

- Vi har cirka 35 huse tilbage, siger administrerende direktør i Lalandia-koncernen, Jan Harrit.

De to hustyper, der fortsat er i handel, er i den mindste ende af skalaen med størrelser på 48 og 55 kvadratmeter. Begge huse har plads til fire personer.

- Der er fin interesse, tilføjer Jan Harrit.

På hverdagene i uge 42 er det muligt at kigge nærmere på disse to hustyper, Active 4 og Active 4 Plus, der koster henholdsvis 1.368.000 og 1.518.000 kroner.

I den modsatte ende af prislisten byder Lalandia-projektet på et såkaldt Premium 8-feriehus på 110 kvadratmeter, der koster i omegnen af 2,4 millioner kroner. Men her er der altså ikke mere at komme efter, da alle huse i de fire største kategorier er revet væk.

Annonce
Administrerende direktør i Lalandia-koncernen, Jan Harrit, er godt tilfreds med udviklingen i Søndervig, hvor der er godt gang i salget af feriehuse. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Tålmodighed i trafikken

Flere af de mange feriehuse, der nu skal opføres, ventes at stå klar til indflytning i løbet af 2021, mens det helt store trækplaster - Nordeuropas største badeland - efter planen er klar til indvielse i foråret 2022.

- Det er altid spændende med tidsplanen på så stort et projekt som dette, men det ser ud til, at det holder, siger administrerende direktør i Lalandia-koncernen, Jan Harrit.

I mellemtiden inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune 6. november til et borgermøde i Søndervig, hvor interesserede kan få et nærmere indblik i den kommende feriepark og de sideeffekter, der følger i kølvandet på det projektet.

- Vi ved, at trafikken i og omkring Søndervig allerede nu kræver god tålmodighed, og at belastningen naturligvis kun bliver større, når flere feriegæster skal til og fra badelandet og knap 500 nye sommerhuse, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard.

I den forbindelse peger han på, at der i anlægsdelen af kommunens budget for 2020 til 2023 er afsat 29,5 millioner kroner til vejprojekter i Søndervig samt ombygning af krydset, hvor Klostervej møder Søndervig Landevej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce