Annonce
Skjern Håndbold

Slutspilsplads er næsten hjemme: Skjerns akilleshæl blev til en afgørende fordel, da man slog konkurrent

Jonathan Stenbäcken går generelt til den i forsvaret, som man kan se her i en duel mod TTH Holstebros Kay Smits. Lørdag mod KIF Kolding gik Skjern-forsvarsspilleren også langt frem, når KIF Kolding spillede syv mod seks. Den taktik kastede nogle nemme mål i tomt mål af sig til Skjern. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Skjerns problemer i forsvaret har kostet point, men lørdag gik man mere aggressivt til værks. Man erobrede flere bolde og stak afsted i kontraløb. Med Skjern-sejren mod KIF Kolding rykker en plads i slutspillet tæt på.

SKJERN: Bundskraberne i herrernes håndboldliga fra TMS Ringsted og Lemvig-Thyborøn Håndbold har de seneste uger voldt Skjern Håndbold store problemer. For så snart ligaens to dårligste hold tog målmanden ud og spillede syv mod seks i angrebet, scorede de mål på samlebånd.

Især mod Lemvig-Thyborøn skabte det problemer for Skjern. Man tabte til holdet, der dengang lå sidst. Mod TMS Ringsted, der siden har overtaget dumbopladsen, vandt Skjern på et mål i de døende sekunder. Igen blev kampen især spændende, fordi sjællænderne havde succes med overtalsspillet i angrebet.

Men mod KIF Kolding blev Skjerns defensive akilleshæl ændret til at være et kampafgørende våben i Skjerns favør. For da KIF Kolding kom bagud i kampens begyndelse, forsøgte de at spille syv mod seks i angrebet.

Skjern sjal bolden gang på gang. Kamprekordholder René Rasmussen scorede tre gange i åbent mål, og Skjern kunne endda have scoret fire gange i tom kasse, hvis ikke Eivind Tangen havde brændt.

Annonce

Fik nemme mål

Målene bidrog til, at Skjern efter et kvarter førte med seks mål. Skjerns cheftræner, Claus Dalgaard-Hansen, glæder sig over udviklingen i defensiven.

- Vi dækkede rigtig, rigtig fint op over for seks mod seks og også syv mod seks, da de første gang gik over til at spille det. Vi stjal nogle bolde, og det gav os nogle nemme mål, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Claus Dalgaard-Hansen var godt tilfreds med Skjerns forsvarsspil i store dele af hjemmekampen mod KIF Kolding. Med sejren rykker en plads i slutspillet tæt på. Arkivfoto: Ole Nielsen.

Forsvarsstyrmand Jonathan Stenbäcken spillede en central rolle i forsvarsspillet. For når modstanderne gik over til at angribe med syv spillere, stak han længere frem i midterblokken. Han rykkede op for at stresse KIF Koldings playmaker.

- Vi har nogle faste aftaler. For eksempel at jeg skal gå højt på playmakeren i visse situationer. Og så ved de andre bagved, hvordan de skal forholde sig. Jeg synes, vi ramte den aftale, siger Jonathan Stenbäcken.

Når forsvarskrumtappen spurtede frem, forsøgte koldingenserne ofte at spille bagom ham med afleveringer fra den ene back til den anden. Men her lurede forsvarsspillerne fra Skjern på chancen for at bryde afleveringen og dermed stjæle bolden. Det lykkedes flere gange, og så var der tomt Kolding-mål.

Annonce

Virkede at være aggressive

Claus Dalgaard-Hansen lægger ikke skjul på, at Skjern den seneste tid har fokuseret på at blive bedre til at dække op seks mod syv. Det kræver blandt andet, at man tør rykke frem og stole på, at spillerne bagved dækker ind, selvom der pludselig bliver mere plads til modstanderne.

- Vi er enige om, at vi er klart dygtigst i forsvaret seks mod syv, når vi er aggressive og tager initiativ. Hvis vi bliver for passive og defensive, er alle hold så dygtige, at man bliver bombet ned, siger Skjern-cheftræneren.

Skjern blev også hjulpet godt på vej af, at KIF Kolding blev nødt til at undvære en skadet Chris Jørgensen, der normalt fordeler boldene som playmaker

HTH Herreligaen

Skjern Håndbold-KIF Kolding 32-29 (19-15)

Målscorere Skjern Håndbold: René Rasmussen 9, Eivind Tangen 7, Anders Eggert 6 (5), Elvar Örn Jónsson 4, Bjarte Myrhol 3, Jesper Konradsson 2 og Jørgen Rasmussen 1.

KIF Kolding: Peter Balling 11, Andreas Flodman 8 (3), Alexander Morsten 5, Nicolaj Jørgensen 2, Thomas Boilesen 2 og Benjamin Pedersen 1.

Straffekast: Skjern 5 (5 mål), KIF Kolding 3 (3 mål).

Udvisninger: Skjern fem, KIF Kolding to.

Tilskuere: Ingen i Skjern Bank Arena.

Foruden at stjæle bolde lykkedes forsvaret også med at blokere skud i perioder, og man tvang også KIF Kolding til at tage skud, der blev så svære, at boldene blev sendt forbi eller over mål. Alligevel nåede KIF Kolding op på 29 mål. Koldingenserne fik nogle kontramål, og så kunne cheftræneren også godt have ønsket sig lidt mere succes for Skjern-målmændene i kampen.

- Jeg kunne godt tænke mig, vi havde haft to-tre redninger mere. Man skal anerkende, at spilrytmen er anderledes syv mod seks, og at skuddene kommer lidt anderledes. Det skal man vænne sig til. Men jeg synes stadig godt, vi kan blive skarpere på, hvem der dækker hvilket hjørne, og at man stoler på det hjørne, man skal have, siger cheftræneren.

Annonce

Tæt på plads i slutspil

Skjern behøvede dog ikke flere redninger for at vinde 32-29. Med sejren cementerer Skjern sin syvendeplads. Nu rykker man fire point fra KIF Kolding på ottendepladsen, der giver den sidste billet til slutspillet. Man er samtidig bedre indbyrdes end lørdagens modstander.


Hvis vi bliver for passive og defensive, er alle hold så dygtige, at man bliver bombet ned.

Claus Dalgaard-Hansen, cheftræner, Skjern Håndbold


Under slutspilsstregen på en niendeplads kan Ribe-Esbjerg HH ikke længere nå at overhale Skjern. Så nu skal de grønblusede kun holde Fredericia HK, der ligger nummer 10, bag sig, hvis man vil være sikre på en plads i top-otte. Derfor nærmer Skjern sig efterhånden en plads i slutspillet.

- Chancerne for slutspil er rimelig store lige nu, siger Jonathan Stenbäcken.

Cheftræneren bakker op:

- Meget skal gå galt, hvis det ikke skal lykkes. Det skal også lykkes, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Annonce