Annonce
Sport

Slutrundedebutant måtte lige en tur hjem til mor

Freja Cohrt er eneste slutrundedebutant i den danske trup. Hun skal kæmpe med Lærke Nolsøe om spilletiden på venstre fløj. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Det var lige før, det havde kostet en skade. Freja Cohrt hamrede nemlig hænderne ned i en stol af bare glæde, da VM-billetten var hjemme. For et års tid siden var det hele nu knapt så morsomt.

- Jeg havde bare rigtig svært ved at være i min egen krop. Det var en kæmpe forløsning, og jeg var også lidt rørt.

Det var stort for Freja Cohrt, da hun fik beskeden om, at denne gang var den altså god nok. Hun skulle afsted til VM i Japan, hvor Odense-fløjen står til at få sin slutrundedebut.

- Jeg kan huske, at jeg hamrede mine hænder ned i en den stol, jeg sad i, da landstræneren ringede til mig. Og så skulle jeg altså lige trække vejret dybt nogle gange.

Og hvem er det så lige, at man ringer til?

- Jeg ringede faktisk ikke til nogen. Jeg tog hjem til min mor, og fortalte hende den gode nyhed. Det var det, jeg lige havde brug for. Det var dejligt, og selvfølgelig var hun stolt på mine vegne. Hun ved også, hvor meget det betyder.

Annonce

Freja Cohrt

Eneste slutrundedebutant i den danske trup.

Hun har spillet 19 landskampe og spiller i det daglige for Odense.

Tidligere har hun været omkring FC Midtjylland, Randers, Skive og Silkeborg-Voel.

Bed tænderne sammen

For et år siden var 25-årige Cohrts humør et andet. Dengang kæmpede hun en brav kamp for at komme med til EM i Frankrig, men hun blev siet fra som den sidste.

- Det var hårdt og bare pisseirriterende for nu at sige det rent ud, for jeg ønskede jo så brændende at komme med. På et landshold er konkurrencen hård, og det vidste jeg jo godt, men jeg var virkelig skuffet.

Freja Cohrt gravede sig imidlertid ikke ned. Hun bandede heller ikke landstræneren langt væk. I stedet bed hun tænderne sammen og arbejdede bare endnu hårdere.

- Jeg synes selv, at jeg har forbedret mig. Det håber jeg også, at andre synes, griner hun.

- Det er nok navnlig i forsvaret, at de største fremskridt er sket, men generelt føler jeg bare, at det har været godt for min udvikling at komme til Odense. Jeg træner sammen med virkelig gode spillere hver eneste dag, og det giver virkelig noget.

Og nu står der så masser af spilletid øverst på Freja Cohrts ønskeseddel.

- Det er klart, men sådan har hele truppen det jo. Alle vil bidrage, og jeg er sikker på, at der bliver brug for hver og en. Det bliver forhåbentlig en både lang og god turnering for os, men den kan også gå hen at blive rigtig hård med mange kampe på forholdsvis kort tid.

- Så jeg skal nok få mine chancer, og så handler det om at gribe dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce