Annonce
Skjern

Slut med vildheste på Kalvholm

Vildhestene har været et trækplaster for turister, der besøgte Skjern Enge. Nu er hestene kørt væk, for forpagtningsaftalen er udløbet. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Forpagtningsaftalen på de kendte vildheste ved Skjern Å er udløbet, og Naturstyrelsen kigger efter nye muligheder for afgræsning. Forpagteren undrer sig over manglende vilje.

SKJERN: I seks år har vildhestene været en turistattraktion ved Skjern Å, men nu er det foreløbig slut. De otte vildheste, der var ved Kalvholm er nu kørt væk, og skovrider Ulrik Lorenzen, Naturstyrelsen Blåvandshuk, fortæller at forpagtningsaftalen er udløbet, og at den ikke bliver fornyet. Årsagen vil han ikke nærmere ind på.

- Det er et spørgsmål mellem os og forpagteren, siger Ulrik Lorenzen.

Til foråret bliver der annonceret en ny forpagtningsmulighed, da Naturstyrelsen gerne vil have afgræsset arealerne på Kalvholm som hidtil.

- Så får vi at se, hvem der har det bedste tilbud. Det vigtigste er det dyrevelfærdsmæssige, for det er et barsk område, siger Ulrik Lorenzen, hvis indtryk er, at hestene har haft det fint nok på arealerne.

Om det bliver heste eller køer, der kommer til at græsse på Kalvholm i fremtiden, er ikke afgjort endnu. Det må tiden og tilbuddene vise.

Tabte turistkroner

Forløbet undrer Carl-Aksel Frost, Dejbjerg, der har haft forpagtningsaftalen. Han peger på, at vildhestene har været en publikumsmagnet for de besøgende ved Skjern Å, og har hørt fra flere, at det første, som gæsterne spørger efter er, hvor de kan se vildhestene.

- Så er spørgsmålet, hvem det går værst ud over. Er det mig, naturen eller kommunen og alle de turistkroner, det har givet for næsten intet arbejde, siger Carl-Aksel Frost, der peger på, at vildhestene har været med til at generere 2,7 millioner kroner i turistindtægter.

Det mener han, at man har set stort på, da afgørelsen om ikke at forlænge aftalen blev truffet, og nu er det andre steder, der får gavn af de otte heste.

- Jeg har fundet et andet sted udenfor kommunen. Der er heldigvis folk nok, som kan se potentiale i de heste, konkluderer Carl-Aksel Frost.

Selvom hestene er væk fra Skjern Enge, er der stadig mulighed for at se vildheste i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der går en lille flok ved Skavenhus, som går på et privat areal, og som også er særdeles populære hos de besøgende der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce