Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Hilde-Kristin Reed Mogensen er endnu ikke i stand til at genoptage sit arbejde som dyrlæge efter en hård kræftsygdom. Nu står hun til at miste sine sygedagpenge.
Kræftramt kvinde kan ikke få sygedagpengeperioden forlænget; Jobcentret har ifølge Hilde-Kirstin Reed Mogensen hentet oplysninger hos de forkerte læger.

RINGKØBING: Den kræftsyge Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim kan stadig ikke få forlænget det tidsrum, hvori hun kan modtage sygedagpenge.

- Jeg har fået en ny partshøring fra jobcenteret om deres afgørelse omkring forlængelse af sygedagpenge. De vil stadigvæk ikke - ifølge lederen af Jobcentret - forlænge sygedagpengeperioden efter modtagelsen af “supplerende oplysninger fra onkologerne”. Desværre har de bedt om oplysninger fra kirurgerne i Viborg, som ikke kan udtale sig om min almene tilstand, i stedet for at henvende sig til onkologerne (kræftlægerne, red.) igen, siger Hilde-Kristin Reed Mogensen.

- Jeg har nu afsendt kommentarer til partshøringen og vedhæftet et notat fra min ansvarlige læge i onkologien i Herning - der skulle udfylde den første statusattest - som hun skrev i torsdags.

Hilde-Kristin Reed Mogensen, der arbejder som dyrlæge i Ringkøbing, blev sygemeldt den 6. november sidste år med kræft. Sidst i maj i år gennemgik hun efter et halvt års kemobehandling en stor operation for brystkræft.

Ikke berettiget

Samtidig med, hun blev opereret, udløb den periode på 22 uger, hvori hun kunne få sygedagpenge. Perioden kunne godt forlænges, men rådgiveren fra Jobcentret ved Ringkøbing-Skjern Kommune vurderede, at det var der intet grundlag for i Hilde-Kristin Reed Mortensens tilfælde.

I stedet skulle hun flyttes til et jobafklaringsforløb, hvilket ville betyde, at hun månedligt ville opleve en nedgang i sin indtægt fra 18.000 kroner i måneden til omkring 15.000 kroner.

Hilde-Kristin Reed Mortensen protesterede mod den afgørelse.

- Det handler ikke om pengene, men om det urimelige i, at jeg som ikke-færdigbehandlet kræftpatient skal flyttes fra sygedagpenge til jobafklaring. Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at der enten er noget galt med lovgivningen eller med den måde, hvorpå Jobcentret fortolker loven; efter min mening er der tale om en fejlvurdering af min sag.

Jobcentrets afgørelse mødte stor kritik i vide kredse - både fra borgere og fra politisk hold, og det endte med, at Hilde-Kristin Reed Mogensen - som loven giver mulighed for - fik sygedagpengeperioden forlænget halvanden måned.

Slut tirsdag

- Men tirsdag er det slut, så går jeg over på ressourceforløbsydelse, siger hun.

Hilde-Kristin Reed Mogensen mener dog, at Jobcentret har truffet sin afgørelse på et forkert grundlag.

- Kirurgerne har blot vedhæftet min journal, hvori der står noget om, hvordan såret heler, og det er formentlig baggrunden for Jobcentrets beslutning. Men lige nu er jeg i antistofbehandling og skal snart i strålebehandling, fordi jeg har en aggressiv form for kræft

Hilde-Kristin Reed Mogensen har som nævnt oven for indgivet svar som led i partshøringen, men har ikke på forhånd de store forventninger til, at det ændrer noget på Jobcentrets beslutning.

- Jeg kan altid gå videre til Ankestyrelsen, men der kan gå lang tid, får de træffer en afgørelse, siger hun.

- Det var i øvrigt svært nok at aflevere partshøringen. Jeg fik et autosvar tilbage om, at medarbejderen holder ferie de næste tre uger. Heldigvis havde jeg beskæftigelseschef Kim Ulv Christensens mailadresse, som jeg sendte den til. Jeg har dog ikke hørt fra ham, så nu må vi se, om min mail ændrer noget.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Ringkøbing

I sadlen i Søndervig: Tidligere verdensmester glæder sig til at køre motionsløb

Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

62-årig mand stoppet tre gange trods frakendt kørekort: Nu tager vi din bil

Videbæk For abonnenter

Videbæk-træer ødelægger kloakken - nu bliver de 'sultet væk'

Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

Hvide Sande

Kritiserer byggeri i tre etager: Tyskerhavnen bliver klemt inde bag "Berlinmur"

Annonce