Annonce
Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Hilde-Kristin Reed Mogensen er endnu ikke i stand til at genoptage sit arbejde som dyrlæge efter en hård kræftsygdom. Nu står hun til at miste sine sygedagpenge.
Kræftramt kvinde kan ikke få sygedagpengeperioden forlænget; Jobcentret har ifølge Hilde-Kirstin Reed Mogensen hentet oplysninger hos de forkerte læger.

RINGKØBING: Den kræftsyge Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim kan stadig ikke få forlænget det tidsrum, hvori hun kan modtage sygedagpenge.

- Jeg har fået en ny partshøring fra jobcenteret om deres afgørelse omkring forlængelse af sygedagpenge. De vil stadigvæk ikke - ifølge lederen af Jobcentret - forlænge sygedagpengeperioden efter modtagelsen af “supplerende oplysninger fra onkologerne”. Desværre har de bedt om oplysninger fra kirurgerne i Viborg, som ikke kan udtale sig om min almene tilstand, i stedet for at henvende sig til onkologerne (kræftlægerne, red.) igen, siger Hilde-Kristin Reed Mogensen.

- Jeg har nu afsendt kommentarer til partshøringen og vedhæftet et notat fra min ansvarlige læge i onkologien i Herning - der skulle udfylde den første statusattest - som hun skrev i torsdags.

Hilde-Kristin Reed Mogensen, der arbejder som dyrlæge i Ringkøbing, blev sygemeldt den 6. november sidste år med kræft. Sidst i maj i år gennemgik hun efter et halvt års kemobehandling en stor operation for brystkræft.

Annonce

Ikke berettiget

Samtidig med, hun blev opereret, udløb den periode på 22 uger, hvori hun kunne få sygedagpenge. Perioden kunne godt forlænges, men rådgiveren fra Jobcentret ved Ringkøbing-Skjern Kommune vurderede, at det var der intet grundlag for i Hilde-Kristin Reed Mortensens tilfælde.

I stedet skulle hun flyttes til et jobafklaringsforløb, hvilket ville betyde, at hun månedligt ville opleve en nedgang i sin indtægt fra 18.000 kroner i måneden til omkring 15.000 kroner.

Hilde-Kristin Reed Mortensen protesterede mod den afgørelse.

- Det handler ikke om pengene, men om det urimelige i, at jeg som ikke-færdigbehandlet kræftpatient skal flyttes fra sygedagpenge til jobafklaring. Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at der enten er noget galt med lovgivningen eller med den måde, hvorpå Jobcentret fortolker loven; efter min mening er der tale om en fejlvurdering af min sag.

Jobcentrets afgørelse mødte stor kritik i vide kredse - både fra borgere og fra politisk hold, og det endte med, at Hilde-Kristin Reed Mogensen - som loven giver mulighed for - fik sygedagpengeperioden forlænget halvanden måned.

Slut tirsdag

- Men tirsdag er det slut, så går jeg over på ressourceforløbsydelse, siger hun.

Hilde-Kristin Reed Mogensen mener dog, at Jobcentret har truffet sin afgørelse på et forkert grundlag.

- Kirurgerne har blot vedhæftet min journal, hvori der står noget om, hvordan såret heler, og det er formentlig baggrunden for Jobcentrets beslutning. Men lige nu er jeg i antistofbehandling og skal snart i strålebehandling, fordi jeg har en aggressiv form for kræft

Hilde-Kristin Reed Mogensen har som nævnt oven for indgivet svar som led i partshøringen, men har ikke på forhånd de store forventninger til, at det ændrer noget på Jobcentrets beslutning.

- Jeg kan altid gå videre til Ankestyrelsen, men der kan gå lang tid, får de træffer en afgørelse, siger hun.

- Det var i øvrigt svært nok at aflevere partshøringen. Jeg fik et autosvar tilbage om, at medarbejderen holder ferie de næste tre uger. Heldigvis havde jeg beskæftigelseschef Kim Ulv Christensens mailadresse, som jeg sendte den til. Jeg har dog ikke hørt fra ham, så nu må vi se, om min mail ændrer noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce