Annonce
Skjern

Slut med oliefyr og naturgas: Skjern Fjernvarme vil forsyne industrikvarteret

Skjern Fjernvarme får nye kunder i industrikvarteret. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Et nyt fjernvarmeprojekt i Skjern er i høring, og flere virksomheder i industrikvarteret er allerede klar til at blive kunder hos Skjern Fjernvarme.

SKJERN: Virksomheder i industrikvarteret i Skjern skal i fremtiden ikke spekulere på at bestille skorstensfejere eller teknikere, hvis der er bøvl med varmen. I stedet skal de bare ringe til Skjern Fjernvarme, som kommer og ordner det.

Går alt efter planen, vil virksomhederne inden begyndelsen af fyringssæsonen 2020 kunne skrue op for fjernvarmen. Lige nu er projektet i høring, og Skjern Fjernvarme er klar til at gå i gang, når alle formalia er på plads.

- Vi håber på, at vi inden årets udgang kan sætte spaden i jorden. Sådan går det nok ikke, men det står nært for, siger Peter Jensen, formand for Skjern Fjernvarme.

Gennem mange år har der været naturgas på den nordlige side af Stampebækken. Forsyningspligten med gas er udløbet, og de steder, hvor der oliefyr, skal man alligevel i gang med at udfase det. Derfor åbner der sig nye muligheder for Skjern Fjernvarme, der både kan levere prisbilligt og CO2-neutralt varme til virksomhederne. Et alternativ for virksomhederne er at få installeret varmepumper.

- Varmepumper er en fantastisk løsning, men den tror jeg, vi kan overhale. Udover den faste afgift, er der ingen driftsomkostninger på fjernvarme, hvilket der er med varmepumper, forklarer Peter Jensen.

Allerede nu er der flere interesserede virksomheder, som gerne vil med på ledningen. Velux og Hydra-Grene har meldt sig, og det er resultatet af længere tids dialog mellem Skjern Fjernvarme og virksomhederne. I forvejen står Skjern Fjernvarme for at skal have opgraderet ledningsnettet, og når man nu er i gang, er det en oplagt mulighed at lægge ledningen på en længere strækning.

Konkret bliver den nye ledning koblet på Langagervejs ledning, og skal gå via Bækgårdsvej til industrikvarteret.

- Arbejdet skal ske med mindst mulig gene for beboerne, og medarbejderne på Skjern Fjernvarme er meget imødekommende for at tage hensyn til beboernes ønsker, fortæller Peter Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce