Erhverv

Natarbejde i banken blev afsluttet med champagne og pølsevogn

Efter veloverstået arbejde trillede pølsevognen ind bag banken, hvorefter der var fri pølsebar til de 100 bankfolk. Privatfoto
Flere milliarder data fra Nordjyske Bank blev i weekenden overført til Landbobankens system. Den gigantiske konvertering blev markeret med pølser og champagne lørdag nat.

Ringkøbing: Alt var timet og tilrettelagt.

Derfor er det da også en glad og lettet administrerende direktør, som kan konstatere, at Landbobanken og Nordjyske Bank nu kan styres gennem via ét it-system. I weekenden var 100 medarbejdere sendt på arbejde for at sikre, at alt gik efter planen, da millioner af data blev flyttet til den fælles platform.

- Det er gået fantastisk. Det her er blevet forberedt siden sommerferien, og derfor er det en forløsning, når det hele så falder på plads, siger administrerende direktør John Fisker fra banken.

Det er fjerde nat i år, at de mange ansatte har knoklet i nattetimerne. De tre første gange har været generalprøver for systemskiftet.

Lørdag nat var det alvor. Her blev 1,4 millioner konti og de mange oplysninger, som hører med, flyttet til det fælles system.

Medarbejderne gennemførte efterfølgende tusindvis af test, som altså endte med at få tommel op af bankledelsen.

- Det er en sten, der falder fra hjertet, når det lykkes at gennemføre så stor en operation, siger John Fisker, der er glad for de mange medarbejderes indsats.

Den blev da også belønnet. Ud på natten, da de mange tjek var overstået, trillede der en pølsevogn ind bag banken på Torvet i Ringkøbing, som sørgede for pølser til alle. Der blev også serveret champagne.

I dag er der udstationeret medarbejdere fra Landbobanken i de 20 Nordjyske Bank-afdelinger, hvor medarbejderne nu skal arbejde i et nyt system. Kunderne skulle til gengæld ikke mærke noget til systemskiftet. Ifølge John Fisker vil de kunne bruge netbank fuldstændig, som de plejer.

0/0

Tophistorier

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Erhverv For abonnenter

Hydra-Grene investerer i Skjern-iværksætters firma: Unik mulighed for at få fat i fremtidens ingeniører

Tophistorier

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce