Annonce
Tarm

Slut med kæmpehuller i vejen: Cykelsti mellem Vostrup og Hemmet indvies

Flotte ser de ud, de tre broer på cykelstien mellem Vostrup og Hemmet. Her er én af dem fotograferet, mens rækværket blev sat op. Foto Ringkøbing-Skjern Kommune.
Broer over tre vandløb er gjort færdige; onsdag 23. oktober klippes den røde snor på p-pladsen ved Brugsen i Hemmet.

HEMMET/VOSTRUP: Der har været et par huller på vejen - tre for at være helt nøjagtig …

Men nu er det ganske vist: Onsdag 23. oktober klokken 15.00 åbnes cykelstien mellem Vostrup og Hemmet!

Den officielle indvielse sker på p-pladsen ved Brugsen i Hemmet. Her vil formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg John G. Christensen holde åbningstalen og klippe den røde snor, og her vil kommunen i samarbejde med Lønborg-Vostrup Borgerforening, Hemmet Borgerforening og spejderne i Vostrup være værter ved en grillpølse, øl og vand samt kaffe/te og småkager.

Selve cykelstien har været færdig længe, men der var tre huller i den, hvor der skulle anlægges broer.

Kommunen løb dog ind i et uforudset problem: Et nyt fiberkabel ligger et sted under cykelstien, og da der var en trykledning i nærheden, var der frygt for, at fiberkablet kunne have forskubbet sig, så man ikke kendte den nøjagtige placering. Det indebar en risiko for at komme til at grave ind i fiberkablet, når broerne skulle monteres.

Den manglende færdiggørelse skabte en del utilfredshed blandt borgere i området - men nu har de altså grund til at feste. Broerne er kommet på plads, og de ser rigtig flotte ud!

John G. Christensen er også glad for, at stien er fuldført.

- Der er et udtalt ønske om cykelstier i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hvis der var ubegrænsede midler til rådighed, havde vi gerne anlagt mange flere kilometer cykelsti, fordi vi kan se, at de bliver brugt og påskønnet – både af lokale borgere og af turisterne, siger John G. Christensen.

- På cykelstien mellem Vostrup og Hemmet har vi mødt nogle uforudsete udfordringer på vejen, derfor er jeg ekstra glad for at kunne åbne den strækning, og jeg håber, at den vil blive brugt flittigt.

I hvert fald er det forventningen, at rigtig mange vil bruge cykelstien på onsdag, hvor alle opfordres til at møde op i Vostrup på skolens P-plads ved Tarmvej kl 14.15, og cykle eller gå de fire kilometer til Hemmet, hvor den officielle indvielse af cykelstien altså starter på Brugsens P-plads klokken 15.00.

Vælger man at cykle fra Vostrup til Hemmet, opfordrer arrangørerne til, at man husker cykelhjelmen og tager hensyn til hinanden på cykelstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce