x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Slut med herlig forårs-beskæftigelse: Lokale golfklubber holder lukket

Herligt ser det ud på Dejbjerg Golfklubs baner lige nu. Men spillet må vente, til coronavirussen slipper sit tag i samfundet. Arkivfoto Jørn Deleuran.
Nogle danske golfklubber ignorerer corona-advarsler, og holder åbent; det gælder dog ikke golfklubberne i Søndervig og Dejbjerg, der følger anbefalingen fra Dansk Golf Union om at lukke ned i marts.

SØNDERVIG/DEJBJERG: Vejret er strålende, og det må i den grad trække i egnens mange golfspillere efter at komme ud at svinge med køllerne i det skønne solskin.

Men når det gælder medlemmerne af Holmsland Klit Golfklub og Dejbjerg Golfklub må de få afløb for deres energi på anden vis end ved at gå en runde på golfbanen: Begge baner holder nemlig lukket.

- Vi har besluttet os for at følge Dansk Golf Unions anbefaling og lukke indtil udgangen af marts, siger næstformand Peder Bro Iversen, Dejbjerg Golfklub.

Peder Bro Iversen understreger, at beslutningen er sket i samråd med naboklubberne; det er altså alle klubberne i området, der har valgt at holde lukket.

- Nogle klubber holder åbent for medlemmer, men det gælder altså ikke os. Vi har lukket for alle aktiviteter. Vi må så vente og se, om der bliver lettet på restriktionerne til april, siger han.

Også Holmsland Klit Golfklub har lukket alle aktiviteter fra torsdag den 19. marts til og med mandag den 30. marts.

Ud over Dejbjerg og Holmsland Klit Golfklub har også Trehøje, Holstebro, Åskov, Struer, Ikast og Herning lukket, så vil man spille golf, skal man altså køre rigtig langt..

Ifølge Dansk Golf Union er det kun omkring 75 procent af klubberne, der følger anbefalingerne, og holder lukket. 15 procent holder åbent for spil - enkelte klubber dog kun for egne medlemmer. De resterende 10 procent har ikke taget stilling.

Det kan altså lade sig gøre at finde en klub, hvor man som golfspiller kan få styret sin trang; hvis altså man har lyst til at spille golfmæssig russisk roulette med sit eget og andres helbred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce