Annonce
Ringkøbing-Skjern

Slut med herlig forårs-beskæftigelse: Lokale golfklubber holder lukket

Herligt ser det ud på Dejbjerg Golfklubs baner lige nu. Men spillet må vente, til coronavirussen slipper sit tag i samfundet. Arkivfoto Jørn Deleuran.
Nogle danske golfklubber ignorerer corona-advarsler, og holder åbent; det gælder dog ikke golfklubberne i Søndervig og Dejbjerg, der følger anbefalingen fra Dansk Golf Union om at lukke ned i marts.
Annonce

SØNDERVIG/DEJBJERG: Vejret er strålende, og det må i den grad trække i egnens mange golfspillere efter at komme ud at svinge med køllerne i det skønne solskin.

Men når det gælder medlemmerne af Holmsland Klit Golfklub og Dejbjerg Golfklub må de få afløb for deres energi på anden vis end ved at gå en runde på golfbanen: Begge baner holder nemlig lukket.

- Vi har besluttet os for at følge Dansk Golf Unions anbefaling og lukke indtil udgangen af marts, siger næstformand Peder Bro Iversen, Dejbjerg Golfklub.

Peder Bro Iversen understreger, at beslutningen er sket i samråd med naboklubberne; det er altså alle klubberne i området, der har valgt at holde lukket.

- Nogle klubber holder åbent for medlemmer, men det gælder altså ikke os. Vi har lukket for alle aktiviteter. Vi må så vente og se, om der bliver lettet på restriktionerne til april, siger han.

Også Holmsland Klit Golfklub har lukket alle aktiviteter fra torsdag den 19. marts til og med mandag den 30. marts.

Ud over Dejbjerg og Holmsland Klit Golfklub har også Trehøje, Holstebro, Åskov, Struer, Ikast og Herning lukket, så vil man spille golf, skal man altså køre rigtig langt..

Ifølge Dansk Golf Union er det kun omkring 75 procent af klubberne, der følger anbefalingerne, og holder lukket. 15 procent holder åbent for spil - enkelte klubber dog kun for egne medlemmer. De resterende 10 procent har ikke taget stilling.

Det kan altså lade sig gøre at finde en klub, hvor man som golfspiller kan få styret sin trang; hvis altså man har lyst til at spille golfmæssig russisk roulette med sit eget og andres helbred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce