Annonce
Ringkøbing-Skjern

Slut med enkeltsager: DN vil have temaplan for solcelleparker

DN ønsker en temaplan for placering af solcelleanlæg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmarks Naturfredningsforening efterspørger plan for, hvor store solcelleanlæg skal placeres; teknik- og miljøudvalget foretrækker at opstille en række kriterier for solparker.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Står det til Danmarks Naturfredningsforening, skal Ringkøbing-Skjern Kommune udfærdige en temaplan for opstilling af solcelleanlæg.

Det fastslår formanden for Ringkøbing-Skjern-afdelingen af DN, Per Mikkelsen.

DN har for nylig holdt et møde med teknik- og miljøudvalget, hvor man drøftede de aktuelle planer om etablering af store solcelleparker her i kommunen, først og fremmest Gestenge; Per Mikkelsen ville gerne forelægge nogle alternative placeringer.

Samtidig understregede han betydningen af en temaplan, der fortæller noget om, hvor der i fremtiden kan placeres solcelleparker, og hvor der ikke kan.

- Mit indtryk var dog, at teknik- og miljøudvalget ikke var så interesseret i en temaplan, siger Per Mikkelsen.

Det bekræfter formanden for udvalget, John G. Christensen (S).

- Det er ikke nemt at lave en temaplan. Jeg vil ikke udelukke, at det kan ske på et tidspunkt. Men indtil da vil vi bestræbe os på at finde en række kriterier, vi kan bedømme ansøgninger om etablering af solcelleparker ud fra, siger han.

Annonce

Ligelig behandling

- Årsagen til, at vi ønsker at opstille en række kriterier er, at vi ønsker at sikre, at ansøgere får en ligelig behandling, og lige nu er vi i gang med den proces at udarbejde kriterierne, fortsætte John G. Christensen.

Danmarks Naturfredningsforening har på sin side et ønske om, solcelleanlæg så vidt muligt opstilles for eksempel i tilknytning til eksisterende erhvervsområder og trafikinstallationer som jernbaner, veje og lufthavne, siger Per Mikkelsen.

- GreenGo Energy og borgerforeningen Gestenge har hver for sig bedt DN om at gå i dialog om placeringen af solcelleparker i området mellem Dejbjerg, Stauning og Lem. Vort forslag er, at man kan for eksempel lægge 100 hektar i tilknytning til industriområdet i det sydlige Lem, 100 hektar langs jernbanen og 100 hektar i tilknytning til Stauning Lufthavn, siger Per Mikkelsen.

Han håber, at kommunen alligevel ender med at lave en temaplan, der udpeger særlige områder, der enten skal friholdes fra solcelleanlæg eller udpeger områder, hvor de kan ligge.

- Ellers ender vi med at skulle side og behandle enkeltsager hver gang, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Debat

Vis samfundssind og sig ja til nålen

Annonce