Annonce
Ringkøbing-Skjern

Slut med Det Blå Flag - nu skal vi være med i Badepunkt

Badepunktflaget fra Friluftsrådet, som fra næste sæson vil vaje over Ringkøbing-Skjerns strande. Pressefoto Friluftsrådet.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Gennem mange år har Friluftsrådets Blå Flag markeret, hvor kommunens bedste badestrande befinder sig.

Fra næste badesæson vil et nyt flag dog smælde i den forhåbentlig balsamiske sommervind over Hvide Sande Sydstrand, Nr. Lyngvig, Søndervig, Sidselbjerg, Vedersø og Ringkøbing; nemlig Badepunkts-flaget, der er en nordisk mærkning af strande og badesteder.

Badepunkt fokuserer på strande, der har rent badevand, har badesikkerhed tilpasset den enkelte strand, har adgang til toilet og affaldsløsninger, og som tilbyder friluftsoplevelser og andre lokale oplevelser af kultur- og naturhistorisk karakter, eller som har fokus på særlige karakteristika ved stranden.

I sommeren 2020 blev 39 steder i landet udnævnt til Badepunkt, blandt andet de ni strande i Varde Kommune, som Ringkøbing-Skjern samarbejder med i Destination Vesterhavet.

Netop en ensretning i valg af badeflag i Destination Vesterhavet er en vigtig grund til, at teknik- og miljøudvalget har besluttet at vælge at søge om Badepunkt-flaget frem for Det Blå Flag fra badesæsonen 2021, fortæller teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S).

Ud over at være en smule billigere pr. flag - det koster 5000 kroner stykket mod 6000 kroner pr. Blå Flag - giver Badepunkt også mulighed for mere smidige arbejdsgange, blandt andet muligheden for at tilrettelægge driften af den enkelte strand efter lokale forhold og driftsønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce