Annonce
Vestjylland

Slog europæisk rekord midt i forlystelsespark: Jeg kommer aldrig til at løbe et 48 timers løb igen

- Jeg er stolt - mega stolt - og beæret. Det har virkelig været en kæmpe, kæmpe oplevelse, siger Stine Rex om weekendens 48 timers løb. Privatfoto
Ultraløberen Stine Rex fra Ulfborg slog i weekenden den europæiske rekord for kvinder i 48 timers løb, da hun løb 384 kilometer på 48 timer.
Annonce

Blokhus: Der er dårlige løbere, gode løbere og rigtig gode løbere. Og så er der ultraløbere som 40-årige Stine Rex fra Ulfborg, der er helt udenfor kategori.

I weekenden havde den vestjyske løbemaskine sat sig for at løbe 48 timer i træk på en 2,2 kilometer lang rundstrækning i den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland. Målet var at samle penge ind til DGI Huset i Aalborg og samtidig slå verdensrekorden for 48 timers løb på 397,1 kilometer, der er sat af japanske Summe Inagaki.

Sidstnævnte lykkedes ikke, for ultraløberen, der krydsede målstregen efter 174 omgange, svarende til 384 kilometer. Det var dog både en ny nordisk og europæisk rekord for kvinder i 48 timers løb.

- Jeg er stolt - mega stolt - og beæret. Det har virkelig været en kæmpe, kæmpe oplevelse. Inden fortrød jeg, at jeg havde sat det her i værk, fordi jeg skulle løbe i 48 timer, men det er noget af det bedste, jeg har fundet på, fortæller Stine Rex til Nordjyske.

Startskuddet til rekordforsøget lød fredag morgen klokken ni, og sluttede søndag morgen, to døgn senere efter 384 kilometer.

Det var anden gang i karrieren, Stine Rex forsøgte sig med et 48 timers løb. Dengang slog hun danmarksrekorden med 335 kilometer, men der kommer ikke til at blive et tredje forsøg.

- Det her er ikke kun et løb, det er et fællesskab, det en stor oplevelse, det har været sjovt og spændende. Det kan aldrig blive ligeså godt, og jeg kommer aldrig til at løbe et 48 timers løb igen, siger Stine Rex til TV2 Nord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce