Annonce
Ringkøbing-Skjern

Slagter Kirkeby tilbagekalder pålæg og pølser

Slagter Kirkeby har måttet tilbagekalde produkter. Her er det forretningens indehaver Michael Kirkeby. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En allergene er ved en fejl ikke blevet oplyst på etiketten. Fødevarestyrelsen gjorde opmærksom på fejlen.
Annonce

SKJERN: Efter et besøg fra Fødevarestyrelsen tirsdag har Slagter Kirkeby i Skjern straks tilbagekaldt rullepølser, solgt i skiver, og som en del af en pålægspakke.

Desuden er pølserne med navnet Italienske Griller blevet tilbagekaldt. De er kun solgt i Slagter Kirkebys egen butik, mens pålægget er solgt i en række dagligvareforretninger.

Årsagen er, at produkterne indeholder gulsennepsmel. Det er en allergene, og det har Slagter Kirkeby ved en fejl ikke oplyst på etiketten. Her har der kun stået krydderier, og det er en fejl, hvilket Fødevarestyrelsen har gjort opmærksom på.

- Det er en fejl fra vores side, at det ikke er skrevet på. Produkterne fejler ingenting, men vi vil være kede af, hvis folk fik det dårligt af det, siger butikkens mestersvend Rikke Sørensen.

Hvor lang tid at produkterne er blevet solgt med forkert etiket, er uvist. Foruden Slagter Kirkebys egen butik, er produkterne solgt i dagligvarebutikkerne i Kloster, Houvig, Velling, Stauning, Borris, Astrup, Ådum, Fjelstervang og Skarrild.

Annonce

Skal tilbagekaldes

Alle de butikker, der forhandler Slagter Kirkebys produkter, er nu blevet kontaktet, og Rikke Sørensen anslår, at der sammenlagt er tale om mellem 15 og 20 pakker.

Butikkerne fik leverancen mandag, men der kan også være rester fra tidligere leverancer. Det mente butikkerne dog ikke, at de havde. Desuden er der tale om fem rullepølser.


Det er en fejl fra vores side, at det ikke er skrevet på. Produkterne fejler ingenting, men vi vil være kede af, hvis folk fik det dårligt af det.

Mestersvend Rikke Sørensen


Slagter Kirkeby må ikke sætte nye etiketter på. Produkterne skal tilbagekaldes. Lidt andre regler gælder for det pålæg, som sælges fra pålægsdisken i slagterbutikken i Skjern, for her er det nok, at personalet kan svare på hvilke allergener, der er i.

De varer, der kommer retur, bliver destrueret, og har folk købt en af de pågældende varer, får de pengene tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Annonce