Ringkøbing-Skjern

”Slaget er bestemt ikke tabt endnu”

Planerne om de tre etageejendomme blev kendt sidste forår, hvorpå beboerne på Dalsvinget organiserede sig til modstand. Billedet er fra Jens Kr. Lynderups have. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Modstanderne af etagebyggeriet i Videbæk håber på, at projektet vil blive nedstemt i byrådet.

Videbæk: - Vi arbejder videre. Slaget er bestemt ikke tabt endnu.

Det siger Jens Kr. Lynderup, talsmand for modstanderne af de tre etageejendomme, som skal opføres på Bredgade, for enden af hans baghave på Dalsvinget, efter at teknik- og miljøudvalget tirsdag har sagt ja til lokalplanen for byggeriet. Det skete med stemmerne fire ja og to nej.

- Afstemningen i teknik- og miljøudvalget tegner et billede af et splittet byråd. Ikke blot partierne imellem, men også inden for partierne er der stor uenighed om højhusplanerne i Videbæk. Som vi ser det, kan afstemningen i byrådet stadig gå begge veje, intet er afgjort endnu. Vi skal huske, at vi fra starten fik vi at vide, at vi ligeså godt kunne glemme al modstand, for den var klappet af i byrådet. Vores arbejde og afstemningen i går har vist, at det nytter at forholde sig fagligt og sagligt til en sag, siger Jens Kr. Lynderup.

I byrådet, der skal behandle sagen i maj, kan der ventes et nej fra de tre SF’ere og de to DF’ere.

Modstanderne sætter også lid til, at Linda Nielsen (S), Jens Kr. Damgaard (KD) og Iver Enevoldsen (V) fastholder de betænkeligheder, de udtrykte over for byggeriet, da sagen sidste år var i byrådet. Deres betænkeligheder gik på, at projektet burde afvente helhedsplanen for Videbæk. Byrådet sendte derfor sagen tilbage til fornyet behandling i udvalget, men det lod sig dog ikke gøre at fremskynde helhedsplanen, som først sættes i gang til sommer. Derfor blev sagen sendt i høring i efteråret, hvilket udløste 58 indsigelser, hvoraf de 54 udtrykker modstand.

- Vi har hørt, at de politikere, som har stemt for, skulle have udtalt, at det er et godt projekt, og så må de som politikere jo turde tage overordnede beslutninger på trods af massive høringssvar mod projektet, siger Lynderup og fortsætter:

- Men vi vil vædde på, at ingen at disse politikere selv ville ønske sådan et prestigeprojekt i deres baghave. Vi så jo også, at politikeren Hans Pedersen, som kunne være en af dem, der kunne bevise det, flygtede ud i den anden ende af byen, da det kom til stykket, siger Jens Kr. Lynderup.

Han hentyder til, at byrådsmedlem Hans Pedersen (KD) har flyttet sin forretning og bolig væk fra Bredgade, hvor etageejendommene skal opføres. Hans Pedersen sælger en af de seks grunde til byggeriet og har derfor i hele forløbet været inhabil.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce