Annonce
112

Mand amok på båd efter julefrokost: Gik til angreb på to betjente

To betjente blev overfaldt i Hvide Sande natten til søndag, og overfaldsmanden ligger på hospitalet med en mindre blødning i hovedet efter slag med politistaven. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
Den 27-årige mand er indlagt med en mindre blødning i hovedet og kommer ikke selv til grundlovsforhør.

HVIDE SANDE: Et voldsomt slagsmål fandt natten til søndag sted i en båd på Nordhavnskajen i Hvide Sande. En betjent blev udsat for et halsgreb så voldsomt, at hans kollega overvejede at trække pistolen, men formåede at få nedkæmpet manden med adskillige slag med politistaven.

Ombord på båden var et par, der var sejlet til Hvide Sande fra Esbjerg for at deltage i en julefrokost. Under julefrokosten var parret i skænderi og manden var meget opfarende og aggressiv. Senere på deres båd var bekymrede julefrokostgæster i sms-kontakt med kvinden, der skrev at hun var bange for manden. De andre tilkaldte derfor politiet, som omkring kl. 01.20 forsøgte at komme i kontakt med kvinden og manden på båden.

- På et tidspunkt kommer hun ud og fortæller, at han er faldet til ro, så vi ikke behøver at komme ombord. Men betjentene fornemmer, at hun er sendt i byen for at holde politiet væk, så de går ombord, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Overvejer at bruge pistolen

Pludselig kom manden farende op fra kabyssen som en trold af en æske. Hans fremtoning er så aggressiv, at politifolkene fornemmer, at der er øretæver i luften. Derfor får han en omgang med pebersprayen, men det har ingen effekt.

- Så slår han den ene betjent med en knytnæve på venstre kindben. Den anden betjent giver ham nogle slag med staven for at gøre ham passiv. Men han vender sig om og tager halsgreb på betjenten og presser ham ned mod styrepulten med hele sin kropsvægt, fortæller Jens Claumarch.

Den første betjent griber derfor også til staven og slår manden adskillige gange på ryg og skulder. Men det har ingen virkning.

- Det er så voldsomt, at betjenten overvejer at trække sin pistol for at stoppe mandens halsgreb på kollegaen, men der er så lidt plads i styrehuset, at han vurderer, at det er for usikkert, fortæller Jens Claumarch.

Blødning i hovedet

På et tidspunkt drejer manden dog sit hoved med det resultat, at han får et slag i ansigtet. Det får ham til at slippe taget. Derefter får de to betjente lagt manden i håndjern. Han bliver kørt til politigården i Holstebro.

Da vagtlægen undersøger betjentene, kigger hun også til den anholdte mand og konstaterer, at han har et højt blodtryk og en skelen på øjnene. Derfor bliver han kørt til undersøgelse på sygehuset i Herning, hvor han bliver scannet og undersøgt af kirurger fra Skejby.

- Han har fået en mindre blødning i hovedet efter slaget, der ramte højre del af panden. Han skal nu ligge til observation i et døgn, hvorefter han skal scannes igen mandag, fortæller vagtchefen.

Manden vil derfor blive fremstillet in absentia, når der søndag eftermiddag skal være grundlovsforhør. Han er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion og vil blive krævet fængslet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er orienteret om sagen, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce