Annonce
Hvide Sande

Slår stort brød op: Linda går efter at blive Danmarks bedste bager

21-årige Linda Kjeldsen, der bor i Tistrup, er uddannet på Hvide Sande Bageri, hvor hun nu er fastansat. Arkivfoto: Skillsdenmark/Per Daugaard
Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Hvide Sande Bageri er med i feltet, når brancheforeningen Bager- og Konditormestre i slutningen af marts kårer Danmarks bedste i håndværket med mel og dej.

Hvide Sande: For tre uger siden blev Linda Kjeldsen - for andet år i træk - kåret som landets bedste bager ved DM i Skills, der er en konkurrence for unge mennesker på erhvervsuddannelser. Nu sigter den 21-årige vestjyde efter nyt pynt til toppen af sin egen kransekage.

Linda Kjeldsen, der er nyuddannet og nu ansat som svend hos Hvide Sande Bageri, er således netop udtaget til en ny konkurrence på Foodexpo 23. marts i Messecenter Herning. På Nordens største fødevaremesse vil brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark for første gang afgøre, hvem der lige nu er den bedste i faget.

- Det er nogle dygtige folk, der stiller op. Men jeg tror på, at jeg kan vinde. Det gælder bare om at træne og at komme med de bedste produkter på dagen, siger Linda Kjeldsen.

Under den seks timer lange konkurrence i Herning skal hun blandt andet fremstille baguetter, wienerbrød, croissanter og noget fastfood. Dertil kommer en såkaldt mystery-opgave, hvor deltagerne først får opskriften dagen forinden.

Linda Kjeldsen er optimist:

- Jeg kan blive Danmarks bedste, unge bager og Danmarks bedste håndværksbager i ét og samme år. Det er da spændende.

Annonce

Med ved VM i Rusland

Om den nyskabende dyst siger formanden for Bager- og Konditormestre i Danmark, John Jønsson:

- Det er sin sag at stille sig op og fortælle, at man gerne vil konkurrere om at være Danmarks bedste bager eller konditor. Derfor har jeg enorm respekt for de kvinder og mænd i alle aldre, som er kommet med i finalen i Herning.

John Jønsson glæder sig over, 'at de helt nyuddannede går i konkurrence med mesteren med mange års erfaring':

- På den måde kan vi vise danskerne, at selv om, vi er et af klodens ældste fag, så er der masser af nytænkning og kvalitet hos de to fag, siger formanden.

Konditorerne kæmper om titlen søndag 22. marts, og sidst på eftermiddagen om mandagen er der fælles præmieoverrækkelse.

Linda Kjeldsens dygtige håndværk har tidligere sikret hende en plads på det danske Skills-landshold, der i midten af august sidste år fløj til den russiske by Kazan for at deltage i WorldSkills 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce