Annonce
Hvide Sande

Slår stort brød op: Bageri åbner butik nummer fem

Sammen med deres far, Merrild (i midten), udgør Jeppe og Mads Jørgensen (t.h.) ledelsen i Ejvinds Bageri, der nu har udset sig Lemvig som byen, hvor butik nummer fem skal åbnes. Arkivfoto: John Randeris

Ejvinds Bageri, der for 62 år siden blev grundlagt i Hvide Sande, er klar til at åbne kædens femte forretning - denne gang i Lemvig.

Annonce

Vestjylland: Et gammelt ordsprog siger, "slå ikke større brød op, end du kan bage", og de har da også ganget og divideret hos Ejvinds Bageri, der har udset sig Lemvig som næste by at åbne forretning i.

- Vi har været i gang med regnemaskinen utallige gange, og vi har lavet lokations-analyser på området. Det er svært at starte et helt nyt sted uden konkrete omsætningstal, men det vil vi godt prøve kræfter med, siger Mads Jørgensen, medejer hos Ejvinds Bageri.

Det startede i 1956 med et bageri i Hvide Sande, hvor Ejvinds i dag har to butikker. Dertil kommer butikker i Søndervig og Ringkøbing.

Mads Jørgensen fortæller, at han og de andre i ledelsen gennem et stykke tid har været på udkig efter et lejemål i Lemvig, og da en bekendt fortalte dem om Ågade 1, blev interessen skærpet.

- Vi håber, der er et marked at opdyrke, og vi glæder os helt vildt, siger Mads Jørgensen.

Han ved naturligvis godt, at Lemvig i dag kun har én bagerforretning: Konditor Bager på Industrivej, der ligger et par kilometer fra Ejvinds' fremtidige placering på gågaden.

Det er svært at starte et helt nyt sted uden konkrete omsætningstal, men det vil vi godt prøve kræfter med

Mads Jørgensen, medejer, Ejvinds Bageri
I Lemvig er der blot en enkelt konkurrent i bybilledet, når det gælder om at tilbyde friskbagte herligheder fra eget bageri. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Har noget i kikkerten

Ejvinds Bageri overtager 1. februar næste år lejemålet i Lemvig, hvor planen er at slå dørene op i starten af marts; gerne med lokal arbejdskraft:

- Vi håber på at finde folk der oppe, siger Mads Jørgensen, der udgør ledelsen sammen med sin bror Jeppe og deres far, Merrild.

Trioen har netop annonceret, at der blandt andet skal bruges en afdelingsleder, en bager, ekspedienter, en arbejdsmand og en række ungarbejdere. Alt i alt ventes medarbejderstaben at komme til at tælle et sted mellem 20 og 25 ansigter.

Med sig på turen til Lemvig tager Ejvinds Bageri gode erfaringer fra Ringkøbing, hvor virksomheden i 2015 flyttede ind i Nygade efter en omfattende renovering af et lejemål dér.

- Vi er blevet taget rigtig godt i mod i Ringkøbing, og vi har styr på vores koncept, tilføjer Mads Jørgensen.

Han forklarer, at Ejvinds Bageri har en overordnet plan om fortsat vækst, og at "der er noget i kikkerten":

- Men i første omgang skal vi have fuldstændig styr på forretningen i Lemvig. Det tager et halvt år, siger Mads Jørgensen.

Så hvis der skal slås et større brød op i form af en sjette butik, bliver det givetvis tidligst aktuelt i efteråret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce