Hvide Sande

Slår stort brød op: Bageri åbner butik nummer fem

Sammen med deres far, Merrild (i midten), udgør Jeppe og Mads Jørgensen (t.h.) ledelsen i Ejvinds Bageri, der nu har udset sig Lemvig som byen, hvor butik nummer fem skal åbnes. Arkivfoto: John Randeris

Ejvinds Bageri, der for 62 år siden blev grundlagt i Hvide Sande, er klar til at åbne kædens femte forretning - denne gang i Lemvig.

Vestjylland: Et gammelt ordsprog siger, "slå ikke større brød op, end du kan bage", og de har da også ganget og divideret hos Ejvinds Bageri, der har udset sig Lemvig som næste by at åbne forretning i.

- Vi har været i gang med regnemaskinen utallige gange, og vi har lavet lokations-analyser på området. Det er svært at starte et helt nyt sted uden konkrete omsætningstal, men det vil vi godt prøve kræfter med, siger Mads Jørgensen, medejer hos Ejvinds Bageri.

Det startede i 1956 med et bageri i Hvide Sande, hvor Ejvinds i dag har to butikker. Dertil kommer butikker i Søndervig og Ringkøbing.

Mads Jørgensen fortæller, at han og de andre i ledelsen gennem et stykke tid har været på udkig efter et lejemål i Lemvig, og da en bekendt fortalte dem om Ågade 1, blev interessen skærpet.

- Vi håber, der er et marked at opdyrke, og vi glæder os helt vildt, siger Mads Jørgensen.

Han ved naturligvis godt, at Lemvig i dag kun har én bagerforretning: Konditor Bager på Industrivej, der ligger et par kilometer fra Ejvinds' fremtidige placering på gågaden.

Det er svært at starte et helt nyt sted uden konkrete omsætningstal, men det vil vi godt prøve kræfter med

Mads Jørgensen, medejer, Ejvinds Bageri
I Lemvig er der blot en enkelt konkurrent i bybilledet, når det gælder om at tilbyde friskbagte herligheder fra eget bageri. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Har noget i kikkerten

Ejvinds Bageri overtager 1. februar næste år lejemålet i Lemvig, hvor planen er at slå dørene op i starten af marts; gerne med lokal arbejdskraft:

- Vi håber på at finde folk der oppe, siger Mads Jørgensen, der udgør ledelsen sammen med sin bror Jeppe og deres far, Merrild.

Trioen har netop annonceret, at der blandt andet skal bruges en afdelingsleder, en bager, ekspedienter, en arbejdsmand og en række ungarbejdere. Alt i alt ventes medarbejderstaben at komme til at tælle et sted mellem 20 og 25 ansigter.

Med sig på turen til Lemvig tager Ejvinds Bageri gode erfaringer fra Ringkøbing, hvor virksomheden i 2015 flyttede ind i Nygade efter en omfattende renovering af et lejemål dér.

- Vi er blevet taget rigtig godt i mod i Ringkøbing, og vi har styr på vores koncept, tilføjer Mads Jørgensen.

Han forklarer, at Ejvinds Bageri har en overordnet plan om fortsat vækst, og at "der er noget i kikkerten":

- Men i første omgang skal vi have fuldstændig styr på forretningen i Lemvig. Det tager et halvt år, siger Mads Jørgensen.

Så hvis der skal slås et større brød op i form af en sjette butik, bliver det givetvis tidligst aktuelt i efteråret 2019.

0/0
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg

Ringkøbing-Skjern

Rød alarm: Pluk-selv jordbærrene er på vej