x
Annonce
Ringkøbing

Nu kan du skrive ansøgning: Bofællesskab for seniorer åbner for udlejning

Sådan kommer det kommende seniorbofællesskab i Naturbydelen til at se ud. Visualisering: Realdania By & Byg
Realdania By & Byg åbner nu for, at folk over 50 år kan søge om at blive beboer i et moderne bofællesskab for seniorer.

Ringkøbing: Drømmer man om mere natur, mindre havearbejde og et god fællesskab med andre aktive seniorer over 50 år, så kan man godt gå i gang med at skrive en ansøgning.

Realdania By & Byg åbner nemlig nu for ansøgninger til 14 kommende lejeboliger i et anderledes seniorbofællesskab i Naturbydelen Ringkøbing K. Boligerne, der lige nu er ved at blive opført, består af de private boliger og en lang række fælles faciliteter som vaskeri med kaffehjørne, bibliotek, fællesrum med højt til loftet og værksted.

De kommende beboere skal have lyst til at være en del af fællesskabet med bofællesskabets andre beboere. Derfor gælder det da heller ikke om at melde sig først, men at skrive en ansøgning, som gør det muligt at udvælge den rigtige beboersammensætning.

- Der er tale om bofællesskab, hvor du naturligt møder dine naboer og kan få en sjovere og lettere hverdag ved at lave forskellige aktiviteter sammen, hvis man ønsker det. Det er ikke et kollektiv, og man kan også altid trække sig tilbage i sin private bolig og bare nyde nærheden til naturen og udsigten til fjorden, siger projektleder Jørgen Søndermark fra Realdania By & Byg i en pressemeddelelse.

Beboerne kan lægge billet ind på lejligheder på mellem 50 og 120 kvadratmeter med eget køkken, bad og terrasse eller altan. Men oveni får man altså en lang række fælles faciliteter både indendørs og udendørs.

De kommende beboere kan vente at flytte ind i sensommeren 2020. Men ved at finde seniorerne allerede, får beboerne indflydelse på indretningen af deres egne boliger, ligesom de kan lære deres kommende naboer at kende på forhånd.

- Vi ved fra andre bofællesskaber, at det er vigtigt, at der bliver en god sammensætning af beboere fra starten. Det handler om, at der skal være en vis aldersspredning, jævn fordeling af kvinder og mænd, siger Jørgen Søndermark.

Ifølge Realdania By & Byg vil størstedelen af lejeboligerne kunne betales med en almindelig folkepension.

Interesserede inviteres til informationsmøde og rundvisning onsdag 20. november, hvor det bliver muligt at høre mere om tankerne bag det nye seniorbofællesskab, udformningen, materialevalget, priser og så videre. Mødet bliver holdt i to udgaver. Eftermiddagsmødet begynder klokken 15.30-17.30 med en tur rundt på byggepladsen og efterfølgende information i Galleri 63. Der bliver også holdet et aftenmøde klokken 19.00-20.30 i Galleri 63. Det sidste møde er uden rundvisning.

Der er 50 pladser ved hvert arrangement, og man tilmelder sig ved at sende en mail til Realdania By & By: info@realdaniabyogbyg.dk, senest torsdag 14. november klokken 12.

Bofællesskabet

Seniorbofællesskabet i Ringkøbing er ét af i alt ni seniorbofællesskaber, som Realdania udvikler rundt omkring i landet med indsatsen ”Rum og fællesskaber for ældre”.

Det kommende seniorbofællesskab i Naturbydelen kommer til at bestå af tre bygninger i 2-3 etager med i alt 14 lejeboliger, hvoraf det største antal vil kunne lejes til en pris, der harmonerer med en almindelig folkepension.

Boligerne bliver i ét eller to plan, i varierende størrelse fra 50 til 120 kvadratmeter. Alle boliger har private rum, såsom bad/toilet, soveværelse, opholdsrum og køkken, og afskærmede mindre terrasser eller altaner med tæt kontakt til naturen, men ingen private haver, som skal passes og plejes.

Til gengæld er der masser af attraktive fællesarealer både inde og ude. I bygningerne er der i alt 250 kvadratmeter fælles faciliteter, som fx køkken, vaskeri, fællesrum, gæsteværelse, bibliotek og værksted. Mellem og omkring husene er der lagt op til et aktivt udeliv og hverdagsfællesskaber på den 2.700 kvadratmeter store grund.

Kilde: Realdania By & Byg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce