Annonce
Læserbrev

Skyd ulvene: Ansvarlig jagtminister på Ålandsøerne

Annonce

Læserbrev: En ulv skambed syv får i fredags i Hammerland på Ålandsøerne, hvor jeg er bosat for tiden. Billeder af de skambidte får blev fremlagt for en forsker i Sverige, som bekræfter, der er tale om ulvebid. Det er altså ikke nødvendigt med seks ugers ventetid på DNA-test, som hos Miljøstyrelsen i Danmark.

Den ansvarlige minister for jagten kaldte ind til et hastemøde lørdag, hvor det efter et kort møde blev besluttet, at ulven skal skydes. Og at Åland ikke har sammenhængende skovarealer nok til at dække behovet for et ulverevir. Altså er beslutningen, at ulven skal væk fra den Ålandske fauna, da man ikke vil tillade denne form for grov mishandling af husdyrene.

Hvor er det uendeligt befriende at møde en minister, som i den grad er i stand til at tage beslutninger. I Danmark har ulve skambidt og plaget mere end 200 får og lam. Og senest tre ponyer. Den ansvarlige styrelse og minister, samt dennes personlige rådgivere burde alle som én anklages for grov dyremishandling. De vender det blinde øje til og lader ulv(ene) skambide og plage livet af får og nu senest heste, uden så meget som at løfte en pegefinger. Og dette i den hellige EU’s navn. Åland er også med i EU, men de finder sig ikke i denne form for dyrplageri, og argumentet er, ”Hvis ulven har skambidt husdyr en gang, så viser al statistik, at den gør det igen”. Så derfor skal den fjernes.

Det kalder jeg anstændig tænkning, i stedet for som i Danmark, hvor offentlige myndigheder holder hånden over en glubsk seriedræber. Og de stakler, som opdrætter får og lam, ja pyt være med dem og deres følelser for dyrene. Og hvor er Dyrenes beskyttelse og DN?

Så kære minister for dette område, gør nu det, du er valgt til, og som er det eneste rigtige i denne sag, få nu sat de lokale jægere i gang med at rydde op efter jeres handlingslammede beslutninger. Der findes ikke nogen EU-lovgivning, som beskytter ulve, der spiser husdyrene. Og skal der hunde og børn på menuen, før du handler?

Send dine ”Personlige rådgivere” i byen og tag en beslutning selv, jeg garanterer det bliver en god følelse. Og så må Disney-borgerne og ulveforkæmperne i byen dressere ulvene bedre, før de sættes ud i en ikke-egnet dansk natur.

Klip fra Ålandstidningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce