Annonce
Læserbrev

Skyd ulvene: Ansvarlig jagtminister på Ålandsøerne

Læserbrev: En ulv skambed syv får i fredags i Hammerland på Ålandsøerne, hvor jeg er bosat for tiden. Billeder af de skambidte får blev fremlagt for en forsker i Sverige, som bekræfter, der er tale om ulvebid. Det er altså ikke nødvendigt med seks ugers ventetid på DNA-test, som hos Miljøstyrelsen i Danmark.

Den ansvarlige minister for jagten kaldte ind til et hastemøde lørdag, hvor det efter et kort møde blev besluttet, at ulven skal skydes. Og at Åland ikke har sammenhængende skovarealer nok til at dække behovet for et ulverevir. Altså er beslutningen, at ulven skal væk fra den Ålandske fauna, da man ikke vil tillade denne form for grov mishandling af husdyrene.

Hvor er det uendeligt befriende at møde en minister, som i den grad er i stand til at tage beslutninger. I Danmark har ulve skambidt og plaget mere end 200 får og lam. Og senest tre ponyer. Den ansvarlige styrelse og minister, samt dennes personlige rådgivere burde alle som én anklages for grov dyremishandling. De vender det blinde øje til og lader ulv(ene) skambide og plage livet af får og nu senest heste, uden så meget som at løfte en pegefinger. Og dette i den hellige EU’s navn. Åland er også med i EU, men de finder sig ikke i denne form for dyrplageri, og argumentet er, ”Hvis ulven har skambidt husdyr en gang, så viser al statistik, at den gør det igen”. Så derfor skal den fjernes.

Det kalder jeg anstændig tænkning, i stedet for som i Danmark, hvor offentlige myndigheder holder hånden over en glubsk seriedræber. Og de stakler, som opdrætter får og lam, ja pyt være med dem og deres følelser for dyrene. Og hvor er Dyrenes beskyttelse og DN?

Så kære minister for dette område, gør nu det, du er valgt til, og som er det eneste rigtige i denne sag, få nu sat de lokale jægere i gang med at rydde op efter jeres handlingslammede beslutninger. Der findes ikke nogen EU-lovgivning, som beskytter ulve, der spiser husdyrene. Og skal der hunde og børn på menuen, før du handler?

Send dine ”Personlige rådgivere” i byen og tag en beslutning selv, jeg garanterer det bliver en god følelse. Og så må Disney-borgerne og ulveforkæmperne i byen dressere ulvene bedre, før de sættes ud i en ikke-egnet dansk natur.

Annonce
Klip fra Ålandstidningen.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce