Annonce
Hvide Sande

Skulderklap: Samarbejde om Vestkystturisme nomineret til anerkendt pris

Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme er stiftet af de 11 vestkystkommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme og de tre vestdanske regioner. PR-foto
Partnerskab for Vestkystturisme nomineret til Byplanprisen 2019 for fælles udviklingsplan for Vestkysten, fordi planen har potentiale til at danne grobund for lignende projekter, lyder begrundelsen.

Hvide Sande: Udenlandske gæster skal kende den danske vestkyst som én samlet destination.

Det er formålet med den fælles udviklingsplan for Vestkysten, der blev præsenteret i juni 2018, og som dækker 11 kommuner langs den jyske vestkyst.

Partnerskab for Vestkystturisme står bag planen, der nu er nomineret til Byplanprisen 2019 for sin innovative tilgang til samarbejde på tværs af kommunegrænser:

- Om nomineringen fremhæver juryen særligt den holistiske tilgang til projektet, og at så mange kommuner er gået sammen i et samarbejde. Turismen kender ikke til kommunegrænser, og det er derfor rigtig godt set med en samlet strategi, der koncentrerer udviklingen fremfor at sprede den. Projektet udfordrer desuden den gængse planlægning og er et opgør med ad hoc-planlægning langs vores kyster. Det har potentiale til at danne grundlag for fremtidige, vigtige samarbejder på tværs af kommuner, fortæller direktør for Dansk Byplanlaboratorium, Ellen Højgaard, om baggrunden for nomineringen, i en pressemeddelelse.

Blåstempling af samarbejde

Udviklingsplanen inkluderer samarbejdspartnere som Dansk Kyst- og Naturturisme, de 11 kommuner langs den jyske vestkyst, regionerne Nord, Midt og Syd, Realdania og flere nationale parter, herunder Erhvervsministeriet, VisitDenmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Naturstyrelsen med flere.

Formand for Partnerskab for Vestkystturisme, Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, ser nomineringen som en blåstempling af mange måneders arbejde.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce