Annonce
Hvide Sande

Skulderklap: Samarbejde om Vestkystturisme nomineret til anerkendt pris

Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme er stiftet af de 11 vestkystkommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme og de tre vestdanske regioner. PR-foto
Partnerskab for Vestkystturisme nomineret til Byplanprisen 2019 for fælles udviklingsplan for Vestkysten, fordi planen har potentiale til at danne grobund for lignende projekter, lyder begrundelsen.
Annonce

Hvide Sande: Udenlandske gæster skal kende den danske vestkyst som én samlet destination.

Det er formålet med den fælles udviklingsplan for Vestkysten, der blev præsenteret i juni 2018, og som dækker 11 kommuner langs den jyske vestkyst.

Partnerskab for Vestkystturisme står bag planen, der nu er nomineret til Byplanprisen 2019 for sin innovative tilgang til samarbejde på tværs af kommunegrænser:

- Om nomineringen fremhæver juryen særligt den holistiske tilgang til projektet, og at så mange kommuner er gået sammen i et samarbejde. Turismen kender ikke til kommunegrænser, og det er derfor rigtig godt set med en samlet strategi, der koncentrerer udviklingen fremfor at sprede den. Projektet udfordrer desuden den gængse planlægning og er et opgør med ad hoc-planlægning langs vores kyster. Det har potentiale til at danne grundlag for fremtidige, vigtige samarbejder på tværs af kommuner, fortæller direktør for Dansk Byplanlaboratorium, Ellen Højgaard, om baggrunden for nomineringen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Blåstempling af samarbejde

Udviklingsplanen inkluderer samarbejdspartnere som Dansk Kyst- og Naturturisme, de 11 kommuner langs den jyske vestkyst, regionerne Nord, Midt og Syd, Realdania og flere nationale parter, herunder Erhvervsministeriet, VisitDenmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Naturstyrelsen med flere.

Formand for Partnerskab for Vestkystturisme, Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, ser nomineringen som en blåstempling af mange måneders arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce