Annonce
Ringkøbing

Skuffet ultrasvømmer: Det er op på søhesten igen

43-årige Christina Hedegård var fit for fight og ved godt mod, da hun ved fem-tiden fredag morgen gjorde sig klar til at gå i vandet i Asaa syd for Frederikshavn - med det klare mål at svømme hele vejen til Sverige. Foto: Henrik Breum

43-årige Christina Hedegård fra Velling måtte i weekenden opgive at fuldende en svømmetur fra Jylland til Sverige. Hun er klar til at gøre forsøget igen til næste år.

Velling: Christina Hedegård var - fuldt forståeligt - grædefærdig, da hun natten til lørdag måtte indse, at hendes mission om at svømme fra Jylland til Sverige var kuldsejlet. Af den grund, at motoren på hendes følgebåd satte ud.

Den 43-årige ultrasvømmer fra Velling har dog ikke opgivet at blive den første dansker, der står distancen på omkring 100 kilometer:

- Mit navn står på denne tur, så næste år er det op på søhesten igen, siger Christina Hedegård.

Klokken lidt over fem fredag morgen gik hun i vandet i Asaa syd for Frederikshavn. I den tidlige morgenstund bød Kattegat sig til med havblik, og Christina Hedegård kom også særdeles godt fra land.

Hun havde på forhånd sat to døgn af til projektet, men efter blot otte timer på åbent hav rundede ekstremsvømmeren de 30 kilometer.

Fredag midt på aftenen indløb der meldinger fra følgebåden om, at Christina Hedegård var ramt af søsyge og opkast. Men hun var ikke i nærheden af at give op - på det tidspunkt var hun tæt på at have svømmet 50 kilometer.

Med hendes egne ord, "kørte det over al forventning", og nye beregninger viste, at hun ville ankomme til den lille Hönö i Skærgården vest for Gøteborg 14 timer tidligere end først beregnet.

Annonce

Tilkaldte redningstjenesten

Men natten til lørdag sluttede eventyret så i denne omgang, da motoren på følgebåden satte ud. Det var derfor nødvendigt at tilkalde redningstjenesten, der fragtede båd, besætning og Christina Hedegård til Læsø.

I løbet af lørdagen forsøgte ultrasvømmeren at finde en ny følgebåd, men det lykkedes ikke, og dermed måtte Christina Hedegård sande, at hun var nødt til at sætte kursen mod hjemmet i Velling.

Mens hun var på Læsø, gjorde konsulenten og træningsvejlederen hos Forsvaret det klart, at "jeg er i form, og det var nu, det skulle være", men sådan blev det altså ikke.

I foråret 2017 var Christina Hedegård med til at stifte Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, hvor hun er formand for bestyrelsen. Og nu kan hun se frem til flere træningstimer i Ringkøbing Fjord, inden hun gør et nyt forsøg på at krydse Kattegat på et tidspunkt i løbet af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce