Annonce
Ringkøbing

Skuffet ultrasvømmer: Det er op på søhesten igen

43-årige Christina Hedegård var fit for fight og ved godt mod, da hun ved fem-tiden fredag morgen gjorde sig klar til at gå i vandet i Asaa syd for Frederikshavn - med det klare mål at svømme hele vejen til Sverige. Foto: Henrik Breum

43-årige Christina Hedegård fra Velling måtte i weekenden opgive at fuldende en svømmetur fra Jylland til Sverige. Hun er klar til at gøre forsøget igen til næste år.

Velling: Christina Hedegård var - fuldt forståeligt - grædefærdig, da hun natten til lørdag måtte indse, at hendes mission om at svømme fra Jylland til Sverige var kuldsejlet. Af den grund, at motoren på hendes følgebåd satte ud.

Den 43-årige ultrasvømmer fra Velling har dog ikke opgivet at blive den første dansker, der står distancen på omkring 100 kilometer:

- Mit navn står på denne tur, så næste år er det op på søhesten igen, siger Christina Hedegård.

Klokken lidt over fem fredag morgen gik hun i vandet i Asaa syd for Frederikshavn. I den tidlige morgenstund bød Kattegat sig til med havblik, og Christina Hedegård kom også særdeles godt fra land.

Hun havde på forhånd sat to døgn af til projektet, men efter blot otte timer på åbent hav rundede ekstremsvømmeren de 30 kilometer.

Fredag midt på aftenen indløb der meldinger fra følgebåden om, at Christina Hedegård var ramt af søsyge og opkast. Men hun var ikke i nærheden af at give op - på det tidspunkt var hun tæt på at have svømmet 50 kilometer.

Med hendes egne ord, "kørte det over al forventning", og nye beregninger viste, at hun ville ankomme til den lille Hönö i Skærgården vest for Gøteborg 14 timer tidligere end først beregnet.

Tilkaldte redningstjenesten

Men natten til lørdag sluttede eventyret så i denne omgang, da motoren på følgebåden satte ud. Det var derfor nødvendigt at tilkalde redningstjenesten, der fragtede båd, besætning og Christina Hedegård til Læsø.

I løbet af lørdagen forsøgte ultrasvømmeren at finde en ny følgebåd, men det lykkedes ikke, og dermed måtte Christina Hedegård sande, at hun var nødt til at sætte kursen mod hjemmet i Velling.

Mens hun var på Læsø, gjorde konsulenten og træningsvejlederen hos Forsvaret det klart, at "jeg er i form, og det var nu, det skulle være", men sådan blev det altså ikke.

I foråret 2017 var Christina Hedegård med til at stifte Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, hvor hun er formand for bestyrelsen. Og nu kan hun se frem til flere træningstimer i Ringkøbing Fjord, inden hun gør et nyt forsøg på at krydse Kattegat på et tidspunkt i løbet af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce