Ringkøbing

Skuffet ultrasvømmer: Det er op på søhesten igen

43-årige Christina Hedegård var fit for fight og ved godt mod, da hun ved fem-tiden fredag morgen gjorde sig klar til at gå i vandet i Asaa syd for Frederikshavn - med det klare mål at svømme hele vejen til Sverige. Foto: Henrik Breum

43-årige Christina Hedegård fra Velling måtte i weekenden opgive at fuldende en svømmetur fra Jylland til Sverige. Hun er klar til at gøre forsøget igen til næste år.

Velling: Christina Hedegård var - fuldt forståeligt - grædefærdig, da hun natten til lørdag måtte indse, at hendes mission om at svømme fra Jylland til Sverige var kuldsejlet. Af den grund, at motoren på hendes følgebåd satte ud.

Den 43-årige ultrasvømmer fra Velling har dog ikke opgivet at blive den første dansker, der står distancen på omkring 100 kilometer:

- Mit navn står på denne tur, så næste år er det op på søhesten igen, siger Christina Hedegård.

Klokken lidt over fem fredag morgen gik hun i vandet i Asaa syd for Frederikshavn. I den tidlige morgenstund bød Kattegat sig til med havblik, og Christina Hedegård kom også særdeles godt fra land.

Hun havde på forhånd sat to døgn af til projektet, men efter blot otte timer på åbent hav rundede ekstremsvømmeren de 30 kilometer.

Fredag midt på aftenen indløb der meldinger fra følgebåden om, at Christina Hedegård var ramt af søsyge og opkast. Men hun var ikke i nærheden af at give op - på det tidspunkt var hun tæt på at have svømmet 50 kilometer.

Med hendes egne ord, "kørte det over al forventning", og nye beregninger viste, at hun ville ankomme til den lille Hönö i Skærgården vest for Gøteborg 14 timer tidligere end først beregnet.

Tilkaldte redningstjenesten

Men natten til lørdag sluttede eventyret så i denne omgang, da motoren på følgebåden satte ud. Det var derfor nødvendigt at tilkalde redningstjenesten, der fragtede båd, besætning og Christina Hedegård til Læsø.

I løbet af lørdagen forsøgte ultrasvømmeren at finde en ny følgebåd, men det lykkedes ikke, og dermed måtte Christina Hedegård sande, at hun var nødt til at sætte kursen mod hjemmet i Velling.

Mens hun var på Læsø, gjorde konsulenten og træningsvejlederen hos Forsvaret det klart, at "jeg er i form, og det var nu, det skulle være", men sådan blev det altså ikke.

I foråret 2017 var Christina Hedegård med til at stifte Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, hvor hun er formand for bestyrelsen. Og nu kan hun se frem til flere træningstimer i Ringkøbing Fjord, inden hun gør et nyt forsøg på at krydse Kattegat på et tidspunkt i løbet af 2019.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce