Annonce
Skjern

Skrabelod skriver historie i lokal kiosk - gør stamkunde til millionær

City Kiosken kan nu prale af at have udklækket millionærer inden for både lotto og skrabelodder. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Efter snart 14 år som kioskejer kan Eva Jakobsen nu for første gang glæde sig over, at hendes kiosk har gjort en kunde til millionær på et skrabelod. Selv har Eva Jakobsen endnu ikke ramt den store gevinst.

SKJERN: En midaldrende mand beviste i Skjern, at hans evne til at tage en ordentlig skraber var lidt ud over det sædvanlige.

For i onsdags kunne manden nemlig glæde sig over, at hans skrabelod viste sig at være 1.200.000 kroner værd.

Nu har City Kiosken i Skjern derfor fået en kæmpe check hængt op i butikken. Det glæder kioskejer Eva Jakobsen.

Hun har tidligere kunnet glæde kunder med, at de nu er millionærer, men det har alle gange været på en lottokupon.

På et skrabelod er den største gevinst, hun har kunnet glæde en kunde med, 588.000 kroner. Nu er det beløb så mere end fordoblet. Og så tilfalder pengene endda en stamkunde.

- Jeg synes, det er rart, at nogle af dem, der køber her, også vinder. Ellers stopper de jo med at handle her, siger Eva Jakobsen.

Annonce

Jeg synes, det er rart, at nogle af dem, der køber her, også vinder. Ellers stopper de jo med at handle her.

Eva Jakobsen, ejer, City Kiosken

Køber selv ét lod hver uge

Den mandlige vinder bliver ikke nødvendigvis millionær fra den ene dag til den anden, selvom han nu har vundet 1,2 millioner kroner. Beløbet kommer nemlig som 10.000 kroner hver måned i det næste årti.

Selv har Eva Jakobsen også prøvet at jage den store gevinst. I begyndelsen på livet som kioskejer havde hun det med at skrabe, hvis hun kedede sig.

Men da hendes revisor gjorde hende opmærksom på, at hun havde brugt 11.200 kroner på skrabelodder på det første kvartal, droppede kioskejeren den vane.

Nu køber hun ét skrabelod hver fredag: Guldbarren med muligheden for at vinde 3,6 millioner kroner over fem år. Helt så højt op er Eva Jakobsen aldrig kommet.

- Jeg har kun vundet 1000 kroner to gange, siger hun med et smil.

Impulskøb er det mest almindelige

Kioskejeren har altså sat sit eget skrabelodsspil i system. Helt sådan fungerer det sjældent med kunderne.

- Det er mest impulskøb. Der er da en enkelt, der kommer for at købe et skrabelod, men det sker ikke så tit. Det er som regel, når folk står her, at de også lige køber et skrabelod. Og når den næste i køen ser det, kan personen også finde på at købe et med, siger Eva Jakobsen.

Nu håber hun på, at milliongevinsten kan få flere til at tage sig en skraber i kiosken.

Med 10.000 kroner hver måned i 10 år har en heldig mand sikret sig i alt 1.200.000 kroner. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce