Kultur

Skovrejsning i Ringkøbing: Lions vil grundlægge skov ved Naturkraft

Klar til at plante skov - i alt fald til efteråret. Fra venstre Klaus Gamst, Lions, Peter Sand, Naturkraft, Leif Glintborg og Karl Hansen, Lions, med to af de træer, der får et nyt hjem ved Naturkraft. Foto Poul Osmundsen.
Den humanitære organisation i Ringkøbing stillede med to træer tirsdag; flere følger til efteråret.

RINGKØBING: Der er lang vej endnu; men man skal jo starte et sted, hvis man vil plante en skov.

Så Lions Ringkøbing havde "kun" et par træer med, da de tirsdag mødtes med Peter Sand, direktør for Naturkraft for at forære ham en skov.

- I alt fald begyndelsen på én, fastslog Klaus Gamst fra Lions, der sammen med Karl Hansen og Leif Glintborg fra den humanitære organisation overrakte træerne til direktøren.

Årsagen er nu også, at skoven rent fysisk formentlig først plantes til efteråret på arealet op mod banen.

- Vi vil ikke risikere, at træerne tørrer ud hen over sommeren, sagde Karl Hansen.

Klaus Gamst indrømmede, at skovgaven måske er lidt usædvanlig for en organisation, der mest støtter humanitære formål.

- Men Lions International har i forbindelse med sit 100 års jubilæum besluttet, at organisationen vil være med til at reducere udledningen af CO2, og det kan vi være med til ved at plante træer, sagde han.

Han understregede, at det ikke er et "stort beløb", Lions møder med - "der er til en lille skov", sagde han.

- Men vi vil gerne give noget tilbage til det område, hvis borgere er gode til at støtte Lions, når vi samler ind til humanitære formål; vi vil gerne være med til at gøre en forskel.

Peter Sand var glad for støtten; den falder fint i tråd med Naturkrafts planer om at rejse skov i området uden for den store ringvold og over med Fredskoven på den anden side banen.

- Det svarer også til, hvad vi står for - nemlig at handle globalt og at indgå i globale sammenhænge, sagde han.

Han tilføjede, at der er planer om et samarbejde mellem Naturkraft og Lions på andre områder; tiden er dog endnu ikke moden til at afsløre, hvori det består.

I øvrigt tager Naturkraft gerne med yderlige donationer, der skal gå til at rejse flere træer.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce