Kultur

Skovrejsning i Ringkøbing: Lions vil grundlægge skov ved Naturkraft

Klar til at plante skov - i alt fald til efteråret. Fra venstre Klaus Gamst, Lions, Peter Sand, Naturkraft, Leif Glintborg og Karl Hansen, Lions, med to af de træer, der får et nyt hjem ved Naturkraft. Foto Poul Osmundsen.
Den humanitære organisation i Ringkøbing stillede med to træer tirsdag; flere følger til efteråret.

RINGKØBING: Der er lang vej endnu; men man skal jo starte et sted, hvis man vil plante en skov.

Så Lions Ringkøbing havde "kun" et par træer med, da de tirsdag mødtes med Peter Sand, direktør for Naturkraft for at forære ham en skov.

- I alt fald begyndelsen på én, fastslog Klaus Gamst fra Lions, der sammen med Karl Hansen og Leif Glintborg fra den humanitære organisation overrakte træerne til direktøren.

Årsagen er nu også, at skoven rent fysisk formentlig først plantes til efteråret på arealet op mod banen.

- Vi vil ikke risikere, at træerne tørrer ud hen over sommeren, sagde Karl Hansen.

Klaus Gamst indrømmede, at skovgaven måske er lidt usædvanlig for en organisation, der mest støtter humanitære formål.

- Men Lions International har i forbindelse med sit 100 års jubilæum besluttet, at organisationen vil være med til at reducere udledningen af CO2, og det kan vi være med til ved at plante træer, sagde han.

Han understregede, at det ikke er et "stort beløb", Lions møder med - "der er til en lille skov", sagde han.

- Men vi vil gerne give noget tilbage til det område, hvis borgere er gode til at støtte Lions, når vi samler ind til humanitære formål; vi vil gerne være med til at gøre en forskel.

Peter Sand var glad for støtten; den falder fint i tråd med Naturkrafts planer om at rejse skov i området uden for den store ringvold og over med Fredskoven på den anden side banen.

- Det svarer også til, hvad vi står for - nemlig at handle globalt og at indgå i globale sammenhænge, sagde han.

Han tilføjede, at der er planer om et samarbejde mellem Naturkraft og Lions på andre områder; tiden er dog endnu ikke moden til at afsløre, hvori det består.

I øvrigt tager Naturkraft gerne med yderlige donationer, der skal gå til at rejse flere træer.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Kultur For abonnenter

Ud i regnen på en sjælden, trehjulet russer

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper