Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skov af kulturtræer på vej i Skjern: Udvekslingsstudenter tog første spadestik

Canadiske Kalina Cadieux plantede det første kulturtræ. Hun fik hjælp af blandt andre Lars Foged, formand for Skjern Udviklingsforum. Han ses i midten. Foto: Jens Christian Nordestgaard
Udvekslingsstudenter plantede hver sit kulturtræ i Den Grønne Korridor. Dermed er en ny tradition skabt.

SKJERN: Fire skyggemoreller skal vokse sig store i Den Grønne Korridor.

For tanken er, at unge udvekslingsstudenter, der har haft et ophold i Ringkøbing-Skjern Kommune, fremover skal sætte deres helt eget aftryk i kommunen. De nuværende studenter fra Canada, Italien, Frankrig og Portugal plantede de første træer lørdag formiddag, og det er planen, at træerne skal få selskab af endnu flere.

- Det er første gang, vi planter kulturtræer, men ikke sidste. I dag starter vi en ny tradition, og der er plads til flere træer her,  sagde Thomas Merker, formand og værtskoordinator i AFS Interkultur Lokalforening Ringkøbing Fjord, da første spadestik blev taget.

Annonce


Det er første gang, at vi planter kulturtræer, men ikke sidste. I dag starter vi en ny tradition, og der er plads til flere træer her.

Thomas Merker, formand og værtskoordinator i AFS Interkultur Lokalforening Ringkøbing Fjord


De plantede træerne

Fire udveklingsstudenter sendt ud gennem organisationen er AFS Interkultur plantede Skjerns første kulturtræer.

Kalina Cadieux fra Canada plantede første træ. Derefter fulgte Hugo Belouin fra Frankrig, Mara Luana Carvalho de Cunha fra Portugal og Raffaelle Serafini fra Italien.

Hvert år tager lokalforeningen imod tre til fem udvekslingsstudenter, som bor hos lokale værtsfamilier. Og fremover kan træerne minde både familier og studenter om opholdet.

- Det handler om rummelighed, kultur og identitet, samhørighed og fred mellem mennesker. Det vil vi gerne være med til at fremme og markere med træplantningen her, lød det blandt andet i Thomas Merkers tale.

Med plantningen af kulturtræerne er en ny tradition opstået, lød det fra Thomas Merker. Han er formand for og værtskoordinator hos AFS Interkultur Lokalforening Ringkøbing Fjord. Foto: Jens Christian Nordestgaard

Mere voksen

Lokalforeningens idé har fået støtte af Skjern Udviklingsforum, og formand Lars Foged understregede, at det var en fornøjelse at være med.

- Det er et godt initiativ, og vi er stolte over at være med. Vi skal nok finde plads til mange flere træer, var noget af ordlyden i Lars Fogeds tale, hvor han også kunne fortælle, at træerne er nøje udvalgt og vil blomstre med smukke hvide blomster.

17-årige Mara Luana Carvalho de Cunha fra Portugal var blandt de fire unge, som plantede et kulturtræ.

Hun har været i Danmark siden sidste sommer og går i 2. g. på Ringkøbing Gymnasium. Hun bor hos Jacob Hall, Winnie Falch og deres børn i Skjern. De har været værtsfamilie før og er enige om, at både studenter og værtsfamilier kan lære meget af hinanden - for eksempel om kulturforskelle.

- Det har været helt fantastisk og surrealistisk at være her. Jeg er blevet mere voksen og mere fri. Danmark og Portugal er meget forskellige. Men corona har desværre gjort det sværere at mødes med andre, sagde hun og tilføjede:

- Vi er nok mere åbne i Portugal. I er mere lukkede og sværere at blive venner med. Nogle gange har jeg troet, at folk var sure, fordi de var stille.

Men også koldt vejr, blæsende vind og mad er anderledes end hjemme i Lissabon. Før spiste hun ikke rigtig rugbrød.

- Mara har haft fast maddag. Vi har købt ind sammen i brugsen, hvor der kom ting med hjem, som jeg ikke vidste, hvad var, fortalte Jacob Hall med et smil.

Mara Luana Carvalho de Cunha fra Portugal har lært meget om dansk liv og kultur hos værtsforældrene Winnie Falch og Jacob Hall. Foto: Jens Christian Nordestgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce