Annonce
Erhverv

Skousen på vej til Ringkøbing: Byskov bliver del af stor hvidevare-kæde

Det er her i Fjordcentret ved Vellingvej, der skal etableres en Skousen-butik. Foto Google Street.
Peter Byskov Sandsberg opretter sammen med Jesper Märcher Larsen en afdeling af hvidevaregiganten i Fjordcentret. Butikken ventes at åbne i første halvdel af november.

RINGKØBING: I starten af november åbner der en Skousen-butik i Ringkøbing.

El-installatør Peter Byskov Sandsberg, der ejer elektriker-virksomheden Jens Byskov, har sammen med Jesper Märcher Larsen, Ringkøbing, oprettet et fælles aktieselskab, og de vil fremover drive en Skousen-forretning fra Fjordcentret på Vellingvej.

Her driver Jens Byskov i forvejen en 400 kvadratmeter stor butik med et stort sortiment inden for hårde hvidevarer, belysning og mindre el-apparater. Butikken er medlem af El-salg og har desuden et Miele-center, men alt dette forvandles altså det næste par måneder til en Skousen-forretning.

Jesper Märcher Larsen har tidligere arbejdet for El-Giganten og henvendte sig til Peter Byskov Sandsberg for at høre, om han var interesseret i et samarbejde omkring en Skousen-butik; kæden fungerer efter franchise-modellen, hvilket vil sige, at butikkerne skal drives ud fra et allerede eksisterende forretningskoncept og med et allerede kendt varemærke.

- Og når det drejer sig om hvidevarer og mindre el-apparater er der vel ikke et større brand i Danmark en Skousen, siger Peter Byskov Sandsberg.

Annonce

Garanteret mindstepris

Peter Byskov Sandsberg forventer sig ikke mindst meget af Skousens princip om altid at matche laveste netpris - altså at kunden kan være sikker på at få varen til laveste pris på nettet, hvad enten man handler i den fysiske butik eller på hjemmesiden, også selv om den laveste netpris kommer fra konkurrenterne.

- Jeg tror på, at når folk altid kan være sikre på at få varen til den billigste pris, vil de foretrække at handle i den lokale hvidevarebutik, hvor de kan få personlig betjening og service frem for at handle på nettet, siger han.

Jesper Märcher Larsen bliver leder af den nye Skousen. Den nuværende butiksleder, John Larsen, fungerer også som bogholder for virksomheden, og han vil i fremtiden koncentrere sig om denne rolle.

Jens Byskov A/S har gennem de senere år udviklet sig til en stor elektriker-virksomhed med afdelinger i Ringkøbing, Spjald, Højmark, Ørnhøj og Hvide Sande, og med 40 elektrikere og el-installatører ansat vil Peter Byskov Sandsberg fremover koncentrere sig om denne del af forretningen.

Travl periode

Der venter nu nogle travle uger i butikken på Vellingvej.

- Størrelsen på 400 kvadratmeter passer meget godt til en Skousen. Vi skal have mere plads til hvidevarer, el-artikler til husholdningen og så videre, og det får vi ved at lave om på den måde, den nuværende forretning er opbygget, siger Peter Byskov Sandsberg.

Ikke mindst har forretningen i øjeblikket en ret stor afdeling med belysning, men denne vil fremover bliver reduceret, så der bliver plads til andre varegrupper.

De to ejere skal ud og besøge andre Skousen-butikker for at få inspiration, og Peter Byskov Sandsberg lægger ikke skjul på, at der bliver nok at se til, inden forretningen åbner.

- Derfor kan jeg heller ikke sige endnu, præcis hvilken dato, vi åbner; men vi sigter mod, at det bliver i første halvdel af november, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce