Annonce
Jubilæum

Skotske Margery McGregor render ikke af pladsen: Hyldet for 30 frivillige år hos Røde Kors

"Det runde hjørne" som frivillig blev markeret på behørig vis i Røde Kors-butikkens baglokale med bobler og kransekage. Foto: Mikael Sand
79-årig har sat et stort fingeraftryk på den lokale afdeling af Røde Kors. I dag er hendes titel "vaskekone".

Ringkøbing: I 1962 rykkede den 22-årige skotte Margery McGregor pælene op i sit hjemland for at tage ud og opleve verden. Det første sted, hun landede, var i Ringkøbing, og det var ikke en del af hendes plan, at hun skulle blive hængende i byen.

- Nej, jeg havde fået arbejde her i Danmark, og det var egentlig meningen, at jeg bare ville opleve Danmark i en kort periode og så komme videre i livet. I stedet for at komme videre fandt jeg en mand, jeg var sammen med i 25 år, og i dag trives jeg så meget i Ringkøbing, at jeg slet ikke kan forestille mig at bo andre steder, siger den 79-årige Margery McGregor.

Forholdet til den mand, der var med til at forlænge opholdet i Ringkøbing, holdt ikke, og skilsmissen er en af årsagerne til, at Margery McGregor i denne uge blev fejret i lokalafdelingen af Røde Kors for 30 år som frivillig.

- Da jeg blev skilt, besluttede jeg mig for, at jeg skulle finde noget andet at gå op i, for jeg ville bare ikke ende som en af de stakkels enlige, der ikke har noget at give sig til, fortæller hun.

Den beslutning har hun på mange måder levet fuldt op til, for efter hun blev valgt ind i lokalafdelingens bestyrelse, har hun taget mange timer som frivillig i Røde Kors.

Ud over at være med i bestyrelsen har hun også været en del af besøgstjenesten, den årlige indsamling, idékvinde til nørkleklubbben, lige som hun har været med i den periode, hvor der både er etableret Røde Kors Café og genbrugsbutik, der i dag holder til i Nygade. I dag er hun, hvad hun selv kalder "vaskekone".

- Jeg vasker karklude, håndklæder, viskestykker og så videre. Altså en del af de ting, der bliver brugt i butikken, og så vasker jeg også en gang imellem noget af det tøj, der bliver samlet ind og solgt i butikken. Det er et job, jeg klarer derhjemme, for så kan jeg selv bestemme, hvornår det skal klares, siger Margery McGregor, der beskriver sit job som "vaskekone" som en form for retræte-post.

- Det er dejligt, at jeg selv kan bestemme, hvornår og hvor meget jeg skal hjælpe til med, kommer det med et stort smil fra Margery McGregor.

Hun har i øvrigt ingen planer om at stoppe det frivillige arbejde.

- Det er bare så givende at være frivillig, for det giver mulighed for at hjælpe mennesker, der står i en sværere situation end en selv. Derudover har jeg også lært rigtig mange dejlige mennesker at kende gennem 30 år i Røde Kors. Sidst, men ikke mindst, er det også godt at vide, at de penge, vi får samlet ind på forskellig vis, går til et godt formål.

Annonce

Da jeg blev skilt, besluttede jeg mig for, at jeg skulle finde noget andet at gå op i, for jeg ville bare ikke ende som en af de stakkels enlige, der ikke har noget at give sig til.

Margery McGregor, 30 år som frivllig hos Røde Kors.

Røde Kors

Flere end 17 millioner frivillige i 191 lande udgør kernen i Røde Kors. I Danmark er der omkring 32.000 frivillige.

Røde Kors har gennem sine 150 år bygget på den samme idé: Røde Kors hjælper mennesker i nød uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion.

Røde Kors er en neutral organisation, der er uafhængig af partipolitik, men organisationen har holdninger og taler de sårbares sag.

Næsten 200.000 danskere støtter Røde Kors. Nogle giver et månedligt bidrag. Andre støtter med et beløb, når katastrofen rammer. Det er Røde Kors' målsætning at de indsamlede penge bruges fornuftigt, dér hvor de gør allermest gavn.

Kilde: Røde Kors

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce