Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skoleudvalg vil frede overbygningsskoler

Spjald Skole er en af de skoler, som skolestrukturudvalget for nuværende holder hånden over. Arkivfoto: Søren Palmelund
Skolestrukturudvalget vil ikke længere bruge mange kræfter på at samle kommunens overbygningsskoler. I stedet vil fokus være på at samle skolerne i centerbyerne og finde ud af, om der skal lukkes landsbyskoler.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når skolestrukturudvalget indenfor et par måneder skal anbefale byrådet en ny skolestruktur for folkeskolen, vil der formentlig være flere større skoler, der kan ånde lettet op.

For på udvalgets seneste møde blev udvalgsmedlemmerne enige om, at der var for mange ulemper ved at kræve, at der skulle være minimum to klasser i hver årgang i overbygningen.

En af ulemperne er, at det kan blive for småt med kun én klasse i overbygningen. Det kan dog også være en fordel, mener udvalgsformand Trine Ørskov (S).

- Vi ser en værdi i, at man som kommune både har større og mindre skoler i det hele taget, men også overbygningsskoler. Det kan for nogle elever være en fordel at gå på en lille overbygningsskole frem for en større, siger hun og uddyber:

- Det handler også om afstand. Hvis man eksempelvis bor nord for Tim Skole og skal til at gå i skole i Ringkøbing, så bruger man lige pludselig en stor del af sin fritid på at sidde i en bus frem og tilbage frem for at kunne dyrke idræt.

Annonce

Også plads til fritid

Det betyder, at Spjald Skole, Lem Skole og Tim Skole for nuværende kan ånde lettet op.

- Det er ikke noget, der er fuldstændig endeligt besluttet, men der var ret stor enighed om det på mødet. Det er derfor blevet prioriteret ned. Den er ikke fuldstændig lukket, men den er nedprioriteret i forhold til de andre scenarier, siger udvalgets formand, Trine Ørskov (S).

Annonce

Én skole per by

Når skolestrukturudvalget nu går væk fra at samle overbygningseleverne, betyder det samtidig, at arbejdet med at lukke små skoler og at samle skolerne i Tarm, Hvide Sande, Skjern og Ringkøbing intensiveres.


Det er ikke noget, der er fuldstændig endeligt besluttet, men der var ret stor enighed om det på mødet. Det er derfor blevet prioriteret ned. Den er ikke fuldstændig lukket, men den er nedprioriteret i forhold til de andre scenarier.

Trine Ørskov (S), formand for skolestrukturudvalget


Særligt sammenlægningen af skolerne i de største byer er begyndt at fylde, for hvordan gør man lige det bedst?

- Det er ikke noget, man bare lige gør. Slet ikke bygningsmæssigt. Vi ved, det er rigtig store anlægssummer, vi er ude i. Det er stadigvæk et langsigtet mål at samle skolerne, men vi ved også, det ikke er noget, der kommer til at ske næste år eller året efter igen, og man kan heller ikke skære alle fire byer over en kam, siger Trine Ørskov.

Der vil dog formentlig blive tale om en trinvis sammenlægning af skolerne. Det kunne være, at de to skoledistrikter bliver lagt sammen under en fælles ledelse, som det er tilfældet i Ringkøbing. Men der er også tale om at faseopdele skolerne, så 0. til 6. klasse er på én skole og overbygningen på en anden.

- Det er et enigt skolestrukturudvalg, der synes, det er en god idé, siger udvalgsformanden.

Hvordan det kan ske, bliver man formentlig snart klogere på, for kommunens administration er sat til at komme med et bud på, hvordan sammenlægningen kan foregå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce