Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skolestrukturudvalget runder arbejdet af: Alle skoler skal bidrage til ændringer i skolestrukturen

Hvor langt en elev må have til skole, og hvor lille en skole må være, nåede skolestrukturudvalget ikke til enighed om, men efter at det sidste møde i udvalget er holdt, er der alligevel et fælles fodslag i udvalget. Foto: Christian Baadsgaard
To modeller kommer i spil, når politikerne skal afgøre fremtidens skolestruktur. Der lægges op til en kombination, så der ikke opstår urimelige skævheder i skolevæsenet.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Hvor langt en elev må have til skole, og hvor lille en skole må være, nåede skolestrukturudvalget ikke til enighed om, men efter at det sidste møde i udvalget er holdt, er der alligevel et fælles fodslag i udvalget.

I den endelige rapport, som udvalget har lagt sidste hånd på forleden, anbefales to modeller for den fremtidige skolestruktur. Den ene er princippet om, at en by skal have én skole og ikke flere, mens den anden er en model med et minimumsantal elever og et maksimalt antal kilometer. Enigheden går på, at det ikke bliver et enten-eller.

- Selvom der er uenighed om afstand og elevtal, så er udvalget enigt om, at begge modeller skal bidrage, så alle skoler kommer til at bidrage, siger Trine Ørskov, formand for udvalget.

Det sidste møde blev brugt til at rette formuleringer og præcisere ting for at være helt sikker på at undgå fejlfortolkninger. Blandt andet er det blevet understreget, at en tildelingsmodel skal være afbalanceret, så der ikke opstår urimelige skævheder mellem skolerne.

Annonce

Mere debat venter

Udvalget har været bredt sammensat og repræsenteret de forskellige synspunkter i skoledebatten, og Trine Ørskov vurderer, at det har været en god proces.

- Vi afleverer det, vi er blevet bestilt til: En rapport der beskriver konsekvenserne. Det har aldrig været et mål eller været realistisk at kunne komme med en samlet anbefaling, da det er et udvalg, der er bredt sammensat af mange synspunkter, konstaterer Trine Ørskov.


Vi afleverer det, vi er blevet bestilt til: En rapport der beskriver konsekvenserne. Det har aldrig været et mål eller været realistisk at kunne komme med en samlet anbefaling, da det er et udvalg, der er bredt sammensat af mange synspunkter.

Trine Ørskov, formand for skolestrukturudvalget.


Rapporten er klar til børne- og familieudvalgets kommende møde, hvorefter den går til økonomiudvalget. Den bliver præsenteret på byrådets møde den 6. oktober, og da det er så omfattende et politisk projekt, skal politikerne igen drøfte den ved mødet den 17. november. Perioden i mellem de to datoer skal bruges på det politiske arbejde omkring skolestrukturen. 17. november sendes beslutningen ud i 12 ugers høring, inden det behandles i februar og marts.

Den endelige beslutning træder i kraft fra august 2021.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Behandlingshjemmet Schuberts Minde lukker: Forstander har sagt op - medarbejdere afskediges

Ringkøbing-Skjern

Mange nye smittede er unge og folk fra Skjern-kanten: Stigende smittetal får borgmester til at reagere

Annonce