Annonce
Debat

Skolestruktur: Samarbejde i stedet for lukninger kan øge sammenhængskraften

Hvor langt en elev må have til skole, og hvor lille en skole må være, nåede skolestrukturudvalget ikke til enighed om, men efter at det sidste møde i udvalget er holdt, er der alligevel et fælles fodslag i udvalget.Skolestruktur Ringkøbing-Skjern
Annonce

Læserbrev: De fleste af os ved, at skolerne er vigtige for de små samfund. Samtidig er det svært at drive en meget lille skole og fastholde kvaliteten.

De små samfund har også den udfordring, at skolelukning og den debat, som er omkring det, kan føre til, at flere forældre flytter deres børn fra skolen, og det fører til øget elevfald.

Skolelukning kan også føre til strid mellem nabosamfund: Det ene kan bevare skolen på bekostning af det andet.

Samtidig påstås det, at der ikke er ressourcer til at bevare alle skoler, som de er nu, og med faldende elevtal.

Hvad med at bruge samarbejde som løsning på den udfordring i stedet for skolelukning?

Løsningsforslag:

1) Man laver samarbejde mellem to-tre små skoler. Hver skole kan i fremtiden undervise visse klasser, for eksempel har den ene skole børn i 0.-3 klasse, den anden i 4.-6 klasse. Man arrangerer buskørsel mellem skolerne, så forældrene kan aflevere børnene i den oprindelige skole, og busserne kører børnene til de skoler, hvor undervisningen foregå.

2) Faglærere deles mellem skolerne - for eksempel en tysklærer kan ansættes til at undervise på flere skoler.

3) Undervisning, som kræver specielle lokaler - musik, fysik, kemi - foregår i skolen med egnede lokaler. Underviser og eleverne køres til den skole. Her kunne der også tænkes et samarbejde med efterskolerne.

4) Det vil også være en fordel for alle, hvis friskolerne også inddrages i samarbejdet. Når der er vilje, er der muligheder, og det kunne gavne alle.


At starte med at se ressourcerne i hinanden og stimulere samarbejde i stedet for konkurrence vil være en fordel for vores kommune.


Fordelen ved disse løsninger er, at det kan stimulere interaktioner og samarbejde mellem nabosamfund, øge kendskabet mellem familierne i området og øge sammenhængskraften i vores kommune.

At starte med at se ressourcerne i hinanden og stimulere samarbejde i stedet for konkurrence vil være en fordel for vores kommune. Det er uddannelsen af alle kommunes børn, som skal være i fokus, uanset hvilke skole forældrene vælger!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

108 millioner kroner skal sende Robotti ud i verden: Virksomhed med vestjyske rødder og fabrik i Lem tiltrækker kæmpe investering

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre anbefalinger: Sådan får man udenlandske arbejdere til at slå sig ned i Vestjylland

Annonce