Annonce
Debat

Skolestruktur: Måske er tiden slet ikke til ændringer lige nu

Annonce

Læserbrev: Som kommentar til landdistriktsformanden Torben Hjøllund Mortensens udtalelse tidligere på ugen omkring elevtal og at strukturudvalget har fejlet, hvis de ikke når til enighed, siger måske lidt om, hvor svært det faktisk er at finde den helt korrekte løsning til en ny skolestruktur i en geografisk stor kommune. Samtidig er det et meget følelsesladet emne, som berører alle, om man bor i landdistrikterne eller i de større byer.

Jeg synes bestemt ikke, udvalget har fejlet. Der er lavet mange undersøgelser og beregninger – alt sammen noget, som foregår på papir. Alt kan lade sig gøre i et regneark. Men når man kommer til snakken omkring trivsel og læring, så er det ikke længere noget som kan stilles op i et regneark, så er det noget, som berører en inderst inde. Og når noget rører os inderst inde, kæmper vi alle for at vinde.

At landdistriktsformanden ydermere kan udtale sig om, at alle skoler under 60 elever skal lukkes, er forkasteligt. Som netop landdistriktsformand bør man vide, hvor meget en landsbyskole betyder for et lille lokalsamfund. Om de er 55, 60 eller 75 elever, kan for så vidt være lige meget. Omdrejningspunktet er omkring skolen og eventuelt børnehave. Det er her, forældre mødes med andre forældre og deres børn. Her kender alle stort set hinanden, og det at hilse på og drage omsorg for hinanden har stor betydning. Jeg tænker ikke, det er antallet af elever på en skole, som nødvendigvis afgør, om man trives og lærer noget.

Uden skolen vil vi flytte os i forskellige retninger, den lokale gejst forsvinder, og stille og roligt vil lokalsamfundet falde fra hinanden.


Måske har vi det i bund og grund godt nok, som det fungerer lige nu


I sidste ende ligger beslutningen om den nye struktur ved byrådet. Byrådet vil da helt sikkert studere oplægget fra Skolestrukturudvalget nøje, og vil sikkert også have forståelse for, at arbejdet slet ikke har været nemt.

Måske er tiden slet ikke til ændringer lige nu. Måske har vi det i bund og grund godt nok, som det fungerer lige nu, måske vejer tryghed og trivsel tungere på vægten end tal. Javist er børnetallene faldende, men i landdistrikterne har vi før set, at børnetallet over tid både falder og stiger.

Jeg håber og tror på, at de valgte politikere, gør sig nøje overvejelser, før de tager deres endelige beslutning i forhold til kommunens kommende skolestruktur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce