Annonce
Navne

Skolen kommer i første række - trods alt

I Alternativet behøver politik ikke være så kedeligt, så Nicklas Stampe Raabjerg har taget en spraglet valgjakke på. Foto: Kaj Poulsgaard
Nicklas Stampe Raabjerg står i et vanskeligt valg. Skal han lægge al sin energi i sin studentereksamen, eller bruge al sin tid på folketingsvalget? Den unge kandidat kunne godt ønske sig, at der var flere unge, der interesserede sig for politik.

Skjern/Videbæk: Nicklas Stampe Raabjerg, Videbæk, blev fanget ind af politik og Alternativet, da han gik på efterskole i Ølgod.

- Endelig var der et parti, der ville lytte til ungdommen, og som ville sænke stemmealderen til 16 år. Det synes jeg, var et godt synspunkt. Samtidig mener jeg, at vi bør gøre meget mere for naturen, end vi gør. Og det står jo meget værre til, end jeg vidste dengang, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

I dag går Nicklas i 3.g på HTX i Skjern, og han har fortsat stor interesse for politik. Faktisk så stor, at han nu stiller op for Alternativet, og er klar til at give den en skalle for partiet, hvis han bliver valgt.

- Det ville være fantastisk, hvis jeg bliver valgt. Jeg mener, ungdommen skal have indflydelse på klimapolitik og naturligvis uddannelsespolitik. Politik bør være for alle - ikke kun de gråhårede. Men jeg er naturligvis godt klar over, at det bliver rigtig svært at blive valgt. Derfor er det klogeste valg jo også at bruge den nødvendige tid på min studentereksamen, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

- Heldigvis udskrev Lars Løkke først valget ti minutter efter, jeg havde afleveret min sidste store skriftlige opgave, og selve valgdagen ligger også rigtigt fint i forhold til både eksamensforberedelse og eksamener, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

Når han har fået studenterhuen på, vil han arbejde i et år, før han beslutter sig for sin fremtidige uddannelse.

- Jeg har ikke lagt mig helt fast på det endnu, men det bliver nok noget indenfor kommunikation, IT eller grafik design, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

Ud over de to nævnte - vigtige punkter - miljø og uddannelse, har Nicklas Stampe Raabjerg bestemt sig for, at hans tredje fremhævede mærkesag i valgkampen skal være legalisering af cannabis. På det uundgåelige spørgsmål, om han selv har prøvet at ryge hash, har han allerede tillært sig de politisk korrekte ikke-svar.

Annonce

Far hjælper lidt

Hos sin far i Ikast må Nicklas Stampe Raabjerg finde sig i alt blive drillet lidt af Dina Raabjerg, der stiller op til EP-valget for Det Konservative Folkeparti. Nicklas' far, Bjarne Raabjerg, stillede op til byrådsvalget i Ikast-Brande for Det Konservative Folkeparti ved sidste valg. Han har indvilget i at hjælpe sønnike med at hænge plakater op for Alternativet i Ringkøbingkredsen.

- Der er gode muligheder for politiske diskussioner hos min far. Han er da også stolt over, at jeg gør noget, og ikke bare lader stå til, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

På sit studiested i Skjern kunne Nicklas til gengæld godt ønske sig, at der var mere interesse for politik.

- Det er virkeligt de færreste unge, der går op i politik. Man kan godt få den der "Kan vi ikke stoppe med politik nu?". Jeg ville ønske, at flere unge ville engagere sig, for det er jo os, der skal leve i fremtiden, og der er nok problemer at tage fat på ud over miljø og uddannelsespolitik for eksempel det præstationssamfund vi lever i. Vi har ikke et sundt samfund, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

- Alternativet forsøget at gøre politik lidt sjovere, for mange hopper af, hvis politik bliver for kedeligt. Jeg håber at det kan være med til at få flere unge til at engagere sig, siger Nicklas Stampe Raabjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Højgravid kørte galt

Annonce