Annonce
Videbæk

Skoleleder fik halvandet år på posten - nu er han stoppet

Vorgod-Barde Skole skal finde ny leder. Foto: Google Maps
Der er indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem skolen og den nu tidligere leder Mogens Bang.

Vorgod-Barde: Det blev kun til halvandet år på Vorgod-Barde Skole for leder Mogens Bang. I sidste uge blev der nemlig indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem ham og skolen.

Det fortæller afdelingsleder i dagtilbud og undervisning i Ringkøbing-Skjern Kommune, Anette Ørskov.

Afdelingslederen kan ikke komme begrundelsen for det ophørte samarbejde nærmere, da der er tale om en personalesag.

- Vi var enige om, at samarbejdet måtte ophøre, fortæller hun kort til Dagbladet.

Annonce

Ny leder til nytår

Nu forestår arbejdet med at finde en en erstatning for Mogens Bang.

- Vi skal i gang med at ansætte en ny leder, og vi forventer at have fundet en til 1. januar, siger Anette Ørskov.

Indtil den nye leder er fundet, fordeles ledelsesopgaverne mellem tre personer på Vorgod-Barde Skole: Dagtilbudslederen, en tillidsrepræsentant og en sekretær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce