Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skolefodbolden sluttede med et brag

Foto: Jørgen Kirk
Regn satte en brat stopper for et par af finalerne ved den store skolefodboldturnering i weekenden. Men det gjorde ikke så meget, for det er det sociale, der er i højsædet i Skjern.

Ringkøbing-Skjern: SG Fodbolds store årlige skolefodboldturnering, der i år blev afholdt for 14. gang, blev igen en stor succes.

- Sydslesvig var ikke med i år, fordi de havde et jubilæum at fejre hjemme. Men der var 120 hold med og cirka lige så mange spillere som sidste år, siger tovholder Lise Juhl Hansen.

Hun betegner turneringen som en stor succes, selv om enkelte af finalerne ikke fandt en vinder på grund af kraftig regn sidst på eftermiddagen søndag på SGs baner ved Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

- Den årlige skolefodboldturnering er et meget socialt stævne med masser af fair play, god stemning og opbakning fra kammerater, forældre og søskende på sidelinjen. Sådan var det også i år, og vi glæder os allerede til at kunne afvikle turnering nummer 15 næste år, siger Lise Juhl Hansen.

Dagbladets fotograf Jørgen Kirk var forbi turneringen lørdag, hvor der også blev lagt et galleri op på dbrs.dk. Se nogle af hans billeder her.

Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce