Annonce
Ringkøbing

Skoleelever skal til erhvervsfestival i Lem

10. oktober slår Smedenes Hus i Lem dørene op til endnu en erhvervsfestival. 15 virksomheder og uddannelsessteder står klar til at fortælle om 20 uddannelser. Arkivfoto: Jonas Kollerup
Torsdag 10. oktober skal elever fra Lem Stationsskoles 7.-.9 klasse lære mere om, hvordan det er at tage en erhvervsuddannelse. Formålet er at få flere til at vælge uddannelse på et oplyst grundlag, lyder det fra skoleleder.
Annonce

LEM: Det går ret godt med at få unge til at tage en erhvervsuddannelse i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det mener i hvert fald skoleleder Marianne Kipker fra Lem Stationsskole.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er man med sine 27,4 procent af en ungdomsårgang allerede over målsætningen fra erhvervsuddannelsesreformen fra 2014, som lyder, at 25 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse.

Men på Lem Stationsskole vælger flertallet af eleverne en gymnasial uddannelse, når folkeskolen er ovre, men det forsøger man at ændre på med en erhvervsfestival torsdag 10. oktober.

- Vi har jo ret meget industriarbejde i kommunen, så vi holder erhvervsfestival for at få børnene og deres forældre til at få indblik i, hvad der foregår på en erhvervsuddannelse, så de kan vælge uddannelse på et oplyst grundlag, siger Marianne Kipker og forklarer, at en erhvervsuddannelse er ikke bare for folk, der får karakteren 02.

- Folk skal få indblik i, hvad en erhvervsuddannelse går ud på, og hvor meget arbejde der skal lægges i det, siger hun.

Derfor åbner erhvervsdirektør i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Hans Jørn Mikkelsen, erhvervsfestivalen klokken 16. Frem til klokken 19.30 kan omkring 100 elever i 7. til 9. klasse og deres forældre komme forbi Smedenes Hus i Lem og blive klogere på 20 uddannelser fordelt på 15 virksomheder og uddannelsessteder.

Det er anden gang, man holder erhvervsfestivalen. Modsat fra sidste år bliver der denne gang bedre mulighed for, at eleverne kan prøve og røre ting, som de forskellige uddannelser beskæftiger sig med.

Men også eleverne er der sat højere krav til; De er nu instrueret i at stille spørgsmål til mindst én uddannelse og lære dens indhold, for de skal fremlægge om uddannelsen i skolen bagefter.

- Også selvom de måske ikke tænker, at det er en uddannelse, de selv skal igennem, fortæller Marianne Kipker.

Selvom det er anden gang, man afholder erhvervsfestivalen, så kan man endnu ikke sige noget om, hvorvidt det har fået flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Men måske kan dagen påvirke dem, der går i 9. klasse, for de er afsted for anden gang. Men om ikke andet kan man sige, at eleverne nu vælger uddannelse på et mere oplyst grundlag, siger Marianne Kipker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce