Ringkøbing

Skoleelever lærer at skabe film

Ved et workshop-forløb blev elever i 8. klasse på Ringkøbing Skole i fredags undervist i at producere deres egne film. Pressefoto

125 elever i 8. klasse på Ringkøbing Skole er netop blevet undervist i, hvordan man skaber fiktions- og dokumentarfilm.

Ringkøbing: Når elever i 8. klasse på Ringkøbing Skole næste gang får en dansk stil for, kan det ske, at nogle vælger at løse opgaven ved at skabe en film.

I hvert fald er omkring 125 elever på årgangen netop blevet undervist i, hvordan man skaber fiktions- og dokumentarfilm:

- Nu har de grundbegreberne på plads og vil selv kunne producere film. Så dansk-stilen eller en aflevering i historie eller andre fag vil måske fremover kunne blive i film-format, siger projektleder Erik Bjerre fra Filmby Aarhus, som Ringkøbing-Skjern Kommune har et tæt samarbejde med.

Ved workshop-forløbet i fredags blev eleverne undervist af to af skolens egne lærere, Camilla Juulsgaard og Stephen Grainger, der - sammen med en række kolleger - selv har fået filmkunsten ind under huden gennem et kursusforløb:

- Elevernes kompetencer kommer i spil på en ny måde, og vi oplever stort engagement og en opblomstring af eleverne, når de arbejder sammen om filmprojekterne, siger Camilla Juulsgaard.

Ringkøbing Skole får fremover status som læringscenter, hvor elever fra andre skoler kan lære at skabe deres egne film. Pressefoto

Et center for læring

Takket være samarbejdet med Filmby Aarhus bliver Ringkøbing Skole fremover et læringscenter for filmprojektet, hvor andre skoler vil blive inddraget. Det sker blandt andet i efteråret, hvor der er planlagt fire workshops for andre elever i 8. klasse og deres lærere.

- Vi giver de unge værdifulde værktøjer til at udtrykke sig med - og grundlæggende kompetencer, så de kan begynde at arbejde med den digitale og visuelle verden i en tidlig alder. Det bliver spændende at følge de unge fremover, siger filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte