Annonce
Hvide Sande

Skoleelever krydser fingre for, at Berlin-tur bliver til noget: 8. årgang har været hårdt ramt med aflyst tur til Bornholm og udskudte konfirmationer

Corona-spøgelset er langt fra forduftet. Det finder seks lærere og omkring 60 elever fra Hvide Sande Skole ud af i forbindelse med en planlagt studierejse til Berlin, hvor der blandt andet er krav om at bære mundbind i den offentlige transport. Arkivfoto: Jens Thaysen
Efter planen rejser 60 elever og seks lærere fra Hvide Sande Skole 29. november til Berlin - hvis der da ikke kommer tyske coronarestriktioner på tværs.

Hvide Sande: Seks lærere og omkring 60 elever i 8. og 9. klasse på Hvide Sande Skole går for tiden rundt med et hjerteligt håb om, at der mandag 29. november er planlagt busafgang til Berlin.

Men der kan komme et lidt for stort bump på vejen, hvis Tyskland som nation eller Berlin som delstat strammer gældende coronarestriktioner.

- Vi håber, de kommer afsted. Som situationen er nu, må de godt tage derned, siger Klaus Degn, viceskoleleder på Hvide Sande Skole.

Annonce

På Udenrigsministeriets hjemmeside bliver det blandt andet forklaret, at alle rejsende til Tyskland skal kunne fremvise dokumentation for enten en negativ covid-19-test, bevis for overstået infektion med coronavirus eller bevis for fuld vaccination.

De skulle have været til Bornholm i 6. klasse men kom ingen steder

Klaus Degn, viceskoleleder

En af pigerne i 8. klasse er ikke vaccineret, men ifølge Klaus Degn må hun alligevel godt tage med på rejsen til den tyske hovedstad, hvis blot hun sørger for at teste sig selv dagligt.

Udskudte konfirmationer

På vegne af de elever, der i dag går i 8. klasse på Hvide Sande Skole, udtrykker Klaus Degn et stort håb om, at studieturen til Berlin bliver gennemført:

- De føler sig ret ramte. De skulle have været til Bornholm i 6. klasse men kom ingen steder, og de har også levet med konfirmationer, der blev rykket på grund af corona. Vi krydser fingre, siger viceskolelederen.

Ledelsen på Hvide Sande Skole er jævnligt i kontakt med Unitas Rejser, der står for gennemførelsen af vestjydernes tur til Berlin.

På rejsebureauet i Silkeborg er afdelingschef i gruppeafdelingen, Klaus Østergaard, ret fortrøstningsfuld:

- Hvis der er noget, corona har lært mig, så er det, at jeg ikke skal gisne om, hvad jeg tror. Men jeg er overvejende optimistisk på, at de kommer af sted, siger han og tilføjer:

- Som det er lige nu, er der ikke de store problemer i Berlin. Men 14 dage er lang tid i den her terminologi.

Annonce

Mundbindet skal med

Afdelingschefen hos Unitas Rejser gør det videre klart, at de omkring 60 elever på Hvide Sande Skole har håbet på deres side, da de tyske coronaregler er knap så strikse for personer under 18 år.

Alle som én kommer de dog til at leve med, at mundbindet skal findes frem i den offentlige transport samt i butikker og på restauranter.

Hvis alt går vel, vender elever og lærere retur til deres lille havneby mættet af gode, tyske oplevelser fredag 3. december.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce