Annonce
Hvide Sande

Skoleelever krydser fingre for, at Berlin-tur bliver til noget: 8. årgang har været hårdt ramt med aflyst tur til Bornholm og udskudte konfirmationer

Corona-spøgelset er langt fra forduftet. Det finder seks lærere og omkring 60 elever fra Hvide Sande Skole ud af i forbindelse med en planlagt studierejse til Berlin, hvor der blandt andet er krav om at bære mundbind i den offentlige transport. Arkivfoto: Jens Thaysen
Efter planen rejser 60 elever og seks lærere fra Hvide Sande Skole 29. november til Berlin - hvis der da ikke kommer tyske coronarestriktioner på tværs.

Hvide Sande: Seks lærere og omkring 60 elever i 8. og 9. klasse på Hvide Sande Skole går for tiden rundt med et hjerteligt håb om, at der mandag 29. november er planlagt busafgang til Berlin.

Men der kan komme et lidt for stort bump på vejen, hvis Tyskland som nation eller Berlin som delstat strammer gældende coronarestriktioner.

- Vi håber, de kommer afsted. Som situationen er nu, må de godt tage derned, siger Klaus Degn, viceskoleleder på Hvide Sande Skole.

Annonce

På Udenrigsministeriets hjemmeside bliver det blandt andet forklaret, at alle rejsende til Tyskland skal kunne fremvise dokumentation for enten en negativ covid-19-test, bevis for overstået infektion med coronavirus eller bevis for fuld vaccination.

De skulle have været til Bornholm i 6. klasse men kom ingen steder

Klaus Degn, viceskoleleder

En af pigerne i 8. klasse er ikke vaccineret, men ifølge Klaus Degn må hun alligevel godt tage med på rejsen til den tyske hovedstad, hvis blot hun sørger for at teste sig selv dagligt.

Udskudte konfirmationer

På vegne af de elever, der i dag går i 8. klasse på Hvide Sande Skole, udtrykker Klaus Degn et stort håb om, at studieturen til Berlin bliver gennemført:

- De føler sig ret ramte. De skulle have været til Bornholm i 6. klasse men kom ingen steder, og de har også levet med konfirmationer, der blev rykket på grund af corona. Vi krydser fingre, siger viceskolelederen.

Ledelsen på Hvide Sande Skole er jævnligt i kontakt med Unitas Rejser, der står for gennemførelsen af vestjydernes tur til Berlin.

På rejsebureauet i Silkeborg er afdelingschef i gruppeafdelingen, Klaus Østergaard, ret fortrøstningsfuld:

- Hvis der er noget, corona har lært mig, så er det, at jeg ikke skal gisne om, hvad jeg tror. Men jeg er overvejende optimistisk på, at de kommer af sted, siger han og tilføjer:

- Som det er lige nu, er der ikke de store problemer i Berlin. Men 14 dage er lang tid i den her terminologi.

Annonce

Mundbindet skal med

Afdelingschefen hos Unitas Rejser gør det videre klart, at de omkring 60 elever på Hvide Sande Skole har håbet på deres side, da de tyske coronaregler er knap så strikse for personer under 18 år.

Alle som én kommer de dog til at leve med, at mundbindet skal findes frem i den offentlige transport samt i butikker og på restauranter.

Hvis alt går vel, vender elever og lærere retur til deres lille havneby mættet af gode, tyske oplevelser fredag 3. december.

Annonce
Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce