Annonce
Tarm

Skolebygning i ringe stand: Nu skal politikerne overveje nedrivning

Den Hvide Villa er udset til at rumme undervisningen. Bygningen har tidligere været udlejet, men står nu tom. Foto: Christian Baadsgaard
Bygningstilstanden på flere dele af Tarm Skole er i så dårlig forfatning, at der skal gøres noget. Politikere overvejer løsning til 9,80 millioner kroner.
Annonce

TARM: Lige inden politikerne skal til at drøfte skolestruktur, skal medlemmerne af børne- og familieudvalget nu til at beslutte, om der skal ofres penge på en større renovering af Tarm Skole. Det sker ved mødet på tirsdag - og her skal politikerne også tage stilling til, om der skal ske nedrivning på skolen.

Baggrunden er, at Tarm Skoles bygninger flere steder er i så ringe en forfatning, at der skal gøres noget. Problemet har været kendt længe, og der er i forvejen afsat syv millioner kroner på anlægsbudgettet til at få renoveret hovedbygningens facade. Alt efter, hvilken løsning der vælges, kan det gribe ind i tilrettelæggelen af renoveringen. Derfor er det blevet mere påtrængende at finde en løsning og fremende et anlægsforslag til budgetkonferencen.

I dagsordenen til politikerne vurderer administrationen, at de forskellige muligheder ikke vil blive påvirket af ændringer i skolestrukturen. Der vil være behov for at drive skole på to matrikler i Tarm, så længe skolen tilbyder fra 0. til 9. klassetrin. Lønborgskolen er ikke stor nok til at rumme eleverne fra Vardevej, og det er ikke muligt at samle alle elever på en matrikel for nuværende. Dog er der mulighed for at udvide kapaciteten på Vardevej, hvor skolen i øvrigt er dimensioneret til flere elever end i dag.

Ejendomscentret har fremlagt fire scenarier. Hvis man helt venter med at gøre noget, og afventer skolestrukturudvalgets anbefalinger, skal der ske en nødtørftig renovering, og så løber prisen det første år op i 535.000 kroner. Her bemærkes det, at man intet får igen for de midler, der puttes i bygningerne. Administrationen anbefaler et scenarie, hvor Nordfløjen og eventuelt Vardevej 13, kendt som præsteboligen, rives ned. Herefter flyttes aktiviteterne til Vardevej 9, kendt som Den Hvide Villa. Det vil have et samlet anlægsoverslag på 9,8 millioner kroner, og vurderes som det billigste scenarie for en varig løsning. Hermed kan renoveringen af hovedbygningens facade også sættes i gang. Præsteboligen vurderes i øvrigt som af kulturhistorisk interesse for byen, hvilket gør at dårlig stand ikke er nok argumentation for at nedrive det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce