Annonce
Ringkøbing

Skolebestyrelsesformand om sammenlægning: En forhastet beslutning, som jeg er stærkt imod

Indskrænkning af forældredemokratiet. En forhastet beslutning. En kritisabel beslutning. Sådan kalder formanden for skolebestyrelsen for Ringkøbing Skole planerne om, at Ringkøbing Skole og Alkjærskolen skal lægges sammen. Arkivfoto Jørgen Kirk
Henrik Jensen er ikke tilfreds med børne- og familieudvalgets beslutning om at lægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen sammen. Skolebestyrelsesformanden kalder det en kritisabel beslutning.

Ringkøbing: Indskrænkning af forældredemokratiet. En forhastet beslutning. En kritisabel beslutning.

Ordene kommer fra formanden for skolebestyrelsen på Ringkøbing Skole, Henrik Jensen. Tirsdag besluttede politikerne i børne- og familieudvalget at give grønt lys til at slå Ringkøbings to skoler sammen til én. Der vil stadig være skoler på to matrikler, men kun et skoledistrikt.

Årsagen til, at skolestrukturen overhovedet var på dagsordenen, er på grund af koncentration af tosprogede elever på Alkjærskolen. Ved at slå de to skoledistrikter sammen, vil man kunne fordele eleverne, så andelen af elever med anden etnisk baggrund end dansk kommer ned på under 30 procent på begge skoler.

Annonce

- Det er en beslutning, som jeg er stærkt imod. Den er alt, alt, alt for forhastet. Selvom man tager beslutningen allerede nu, så er det altså kort tid til at lægge to store organisationer sammen, når der kun skal være et skoledistrikt allerede fra næste skoleår. At lægge to store organisationer sammen er ikke noget, man bare lige gør med et pennestrøg, siger Henrik Jensen, skolebestyrelsesformand på Ringkøbing Skole.

Det, der særlig bekymrer ham ved beslutningen, er, at den er taget, uden politikerne har henvendt sig til de mange forældre for at høre dem om, hvad de synes.

- Jeg vil gerne invitere kommunalpolitikerne til et stormøde. Så må vi finde en dag, hvor de kan mødes med alle interesserede forældre - her taler vi nok om adskillige hundrede, men det finder vi ud af. Det er i hvert fald nødvendigt med en offentlig dialog, når man tager en beslutning, som vil påvirke byen så meget, siger han.

- Det kan jo også være, der er nogle forældre, som har nogle gode løsninger. Men det finder man kun ud af, hvis man har en dialog.

Henrik Jensen er også bekymret for, hvordan en ny skolestruktur vil ændre på skolebestyrelserne.

- Det er en indskrænkning af forældredemokratiet i folkeskolen. Det er en halvering af de involverede forældre, fordi et skoledistrikt kun skal have en skolebestyrelse. Og det er et problem, fordi forældre kommer rigtigt langt væk fra den enkelte skole, fordi det bliver en skole med 1100 elever og en skolebestyrelse, siger han.

- Man kan se på erfaringerne fra andre kommuner med skoler, der er blevet slået sammen til et skoledistrikt. Se på Holstebro. Der var det en katastrofe for skolesystemet. Så jeg synes, det er en rigtig dårlig idé. Det er også et udtryk for manglende respekt for det arbejde, som byrådet har nedsat et udvalg til at lave. Der er nedsat et udvalg, der skal se på skolestrukturen i hele kommunen. Så man kortslutter den proces, når man tager en beslutning, der gælder noget af skolestrukturen, men ikke det hele. Lad det udvalg gøre sit arbejde. At tage en beslutning allerede til næste skoleår er en vanvittig plan. Jeg forstår ikke, de kan tage en beslutning på så kort tid, siger skolebestyrelsesformanden.

Han siger dog samtidig, at hvis det nedsatte udvalg kommer til den konklusion, at en sammenlægning af de to skoledistrikter er den bedste løsning, vil han acceptere det.

Formanden for skolebestyrelsen på Alkjærskolen, Jens Præstegaard, har ikke vendt tilbage på Dagbladets henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

DN skriver til ministre: Hjælp Ringkøbing-Skjern Kommune i sommerhussagen

Annonce