Annonce
Ringkøbing-Skjern

Skolebestyrelsesformand: Jeg er tryg ved at sende børnene tilbage, samfundet skal jo ikke gå helt i stå

Det er endnu uvist, hvordan skoledagen kommer til at foregå, når de yngste elever skal tilbage onsdag efter påske. Arkivfoto: Mads Dalegaard
De yngste skolebørn skal efter påske tilbage i skole. Det giver de voksne en masse praktiske udfordringer, mens børn ser frem til at se deres kammerater igen.

Ringkøbing: Der var både glæde og surhed i sofaen efter statsministerens pressemøde hos Jens Præstegaard, der er formand for skolebestyrelsen på Alkjærskolen.

Hans yngste går i 5. klasse og hører derfor til gruppen af de yngste elever, der skal tilbage på skolebænken efter påskeferien, mens hans ældste i 7. klasse fortsat skal gå i hjemmeskole.

- Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange børn, som trænger til at se deres kammerater. Og personligt er jeg helt tryg ved at sende børn tilbage. Samfundet skal jo ikke gå helt i stå. Men jeg har også forståelse for de forældre, som er mere utrygge, siger Jens Præstegaard.

Han kender endnu ikke retningslinjerne for skoleåbningen for elever i 0.-5. klasse, men er overbevist om, at skoleleder og lærere får strikket en fornuftig plan sammen.

- Det er en vanskelig opgave, de står i. På Alkjærskolen er der en enkelt årgang, som skal blive hjemme, men hvordan man får børnene fordelt, så de ikke er så mange sammen, ved vi ikke noget om endnu, siger han.

Heller ikke lærernes formand Kirsten Busk, der repræsenterer 600 lærere i Ringkøbing-Skjern, kender detaljerne for genåbningen af skolerne for de mindste. Kort efter statsministerens pressemøde mandag modtog hun de første bekymrede beskeder fra lærere.

- Skal de have adgang til værnemidler, hvordan løser man opgaver rent praktisk, så børnene ikke er sammen i store grupper. Vi har en del små skoler, hvor der ikke umiddelbart er plads til at dele børnene op - og der er heller ikke lærere til det. Man kunne måske forestille sig, at nogle skal møde om formiddagen og nogle om eftermiddagen, siger Kirsten Busk og fortsætter:

- Lige nu er der rigtig mange ubesvarede spørgsmål og rigtig mange lavpraktiske udfordringer. Og jeg ser frem til at få de præcise retningslinjer, siger hun og roser kommunen for at have været rigtig god til at inddrage tillidsrepræsentanter.

Selv sidder hun med en genåbningsgruppe og bliver dermed taget med på råd.

Hun tvivler dog på, at alle skoler kan nå at slå dørene op til onsdag efter påske. Men ligesom skolebestyrelsesformand Jens Præstegaard har hun forståelse for, at der skal ske en gradvis genåbning.

- Vi skal jo i gang igen. Og det er den rigtige beslutning at begynde med de yngste børn. Opgaven bliver nu at give dem og personalet en tryg genstart, siger lærernes formand Kirsten Busk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce