Annonce
Skjern

Skoleband på Rækker Mølle Skolen

"De bløde majskolber", skolebandet på Rækker Møller Skolen, havde i går morges den første "offentlige" optræden ved skolens ugentlige morgensamling. PR Foto

Rækker Mølle: Rækker Mølle Skolen har startet et frivillig skoleband op i indeværende skoleår.

Målet er at få mere musik og kreativitet i hverdagen, at bandet kan spille til fællesarrangementer og at give de elever, der måske ikke lige er til håndbold og fodbold, et lokalt alternativt fritidstilbud.

Før sommerferien blev der holdt "audition" med hovedvægt på, at man havde vilje, lyst og en lille smule talent. Skolebandet har øvet én gang i ugen siden skolestart, og stod i går morges for den første "offentlige" optræden ved den ugentlige morgensamling for skolens elever og lærere.

Ved samlingen var Thomas Larsen fra Nordea i Skjern på visit med en check på 15.000 kroner fra Nordea-Fondens lokalpulje. Pengene er søgt til start af skolebandet, så udstyret kommer til at afspejle ambitionerne. Der har også været holdt en navnekonkurrence, og vinderforslaget blev "De bløde majskolber". Navnet matcher meget godt til de omkringliggende majsmarker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce