Annonce
Videbæk

Klimakamp i Troldhede: Skole planter træer og demonstrerer

Eleverne i Nr. Vium-Troldhede Skole maler plakater til fredagens klimademonstration. Privatfoto
Nr. Vium-Troldhede Skoles elever forbereder i disse dage en fredagsdemonstration - som dog kommer til at foregå uden fravær.

Nr. Vium: Brandinggruppen og Nr. Vium-Troldhede Skole planter klimatræer. Det sker fredag 6. december klokken 12.30 på skolen, hvor der også vil blive en demonstration.

- Brandinggruppen i Troldhede vil gerne gøre en forskel for klimaet, det gør vi i samarbejde med Nr. Vium-Troldhede Skole, lyder det fra gruppen.

- Vores idé med projektet er, at vi får lært vores børn, at de skal tænke noget mere på klimaet, samtidig med at vi får spredt budskabet endnu mere omkring de klimaudfordringer, som vi alle står overfor.

- Vi kontaktede derfor Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre, om de ville sponsere fem forskellige klimatræer. Vi vil jo gerne prale af, at vi bor i Naturens Rige, så den idé var kommunen helt med på.

Børnene får mere kendskab og undervisning omkring de fem problemstillinger, som Brandinggruppen og Nr. Vium-Troldhede Skole har valgt: CO2, økosystemet, regnskovene, plastikforurening samt Håbets træ for kommende generationer.

Annonce

Hvad kan vi selv gøre?

Eleverne arbejder blandt andet med problemstillingerne ud fra tanken: For ikke at blive angste og handlingslammede, skal vi finde ud af, hvad og hvordan vi selv kan gøre forskel. Til foråret vil de dykke ned i de forskellige problemstillinger og forsøge at udarbejde både planer for, hvad vi hver især selv kan gøre for at forbedre klimaet, samt gætte på forskellige opfindelser og fremtidsløsninger.

Eleverne vil i forbindelse med det faglige udarbejde tekster, tegninger, små film med mere, som det vil være muligt at se via QR-koder, der skal sættes op ved de fem klimatræer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce