Annonce
Videbæk

Klimakamp i Troldhede: Skole planter træer og demonstrerer

Eleverne i Nr. Vium-Troldhede Skole maler plakater til fredagens klimademonstration. Privatfoto
Nr. Vium-Troldhede Skoles elever forbereder i disse dage en fredagsdemonstration - som dog kommer til at foregå uden fravær.
Annonce

Nr. Vium: Brandinggruppen og Nr. Vium-Troldhede Skole planter klimatræer. Det sker fredag 6. december klokken 12.30 på skolen, hvor der også vil blive en demonstration.

- Brandinggruppen i Troldhede vil gerne gøre en forskel for klimaet, det gør vi i samarbejde med Nr. Vium-Troldhede Skole, lyder det fra gruppen.

- Vores idé med projektet er, at vi får lært vores børn, at de skal tænke noget mere på klimaet, samtidig med at vi får spredt budskabet endnu mere omkring de klimaudfordringer, som vi alle står overfor.

- Vi kontaktede derfor Ringkøbing-Skjern Kommune for at høre, om de ville sponsere fem forskellige klimatræer. Vi vil jo gerne prale af, at vi bor i Naturens Rige, så den idé var kommunen helt med på.

Børnene får mere kendskab og undervisning omkring de fem problemstillinger, som Brandinggruppen og Nr. Vium-Troldhede Skole har valgt: CO2, økosystemet, regnskovene, plastikforurening samt Håbets træ for kommende generationer.

Annonce

Hvad kan vi selv gøre?

Eleverne arbejder blandt andet med problemstillingerne ud fra tanken: For ikke at blive angste og handlingslammede, skal vi finde ud af, hvad og hvordan vi selv kan gøre forskel. Til foråret vil de dykke ned i de forskellige problemstillinger og forsøge at udarbejde både planer for, hvad vi hver især selv kan gøre for at forbedre klimaet, samt gætte på forskellige opfindelser og fremtidsløsninger.

Eleverne vil i forbindelse med det faglige udarbejde tekster, tegninger, små film med mere, som det vil være muligt at se via QR-koder, der skal sættes op ved de fem klimatræer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce